Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Urban farming

Iværksætteri, byplanlægning og urban gardening

Vil du lære at skabe din egen byhave? I Urban farming skaber vi en byhave sammen og taler om de klimaudfordringer vi står overfor som forbrugere i et moderne bysamfund. 

Roskilde Festival Højskole ligger i den kreative og bæredygtige iværksætterbydel Musicon. I Urban farming bruger vi hovedfagstimerne til at lave vores egen byhave i den tidligere betonbydel med højde for det urbane benspænd, som vores omgivelser byder os. Vi skal arbejde med naturforståelse, økologiske kredsløb, bæredygtighedsbegrebet og cirkulær økonomi. Vi skal også lade os inspirere af andres grønne initiativer, start-ups og projekter — og så skal vi have jord under neglene, når vi lærer at forspire og dyrke grøntsager, blomster og urter på skolens udearealer og i vores kommende drivhus.

Vi taler om de byplanlægningstrends, der har været gennem årene og lærer konkret, hvordan man bygger en byhave op fra bunden.

Undervisningen

Med afsæt i viden om urban gardening lærer du hvordan man starter en byhave op fra bunden. I faget arbejder vi med muld under neglene og skaber alt fra bunden. 

Har du brug for en pause til hovedet og drømmer om at mærke naturen i et råt bymiljø, er det her faget for dig.

Fag i faget

Urban gardening, byplanlægning, gartneri, havebrug, design, klima og miljø.

Faget som levevej

Med Urban Farming bliver du klædt på til at skabe din egen byhave. Fokus er på bæredygtighed, så hvad end du overvejer en fremtid som byplanlægger, gartner, klimaforkæmper eller noget helt andet, får du redskaber og viden i dette hovedfag.

Periode

1. periode
5 uger
10 timer/uge

Kom indenfor

På RoFH vil vi vildt gerne invitere dig på besøg på højskolen i Roskilde, tæt på festivalen og tæt på København. Vi betaler transporten. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt materiale

Klik her og bestil vores materiale og se mulighederne for et helt særligt højskoleophold på 4, 6 eller 10 måneder, hvor vi sammen skal flytte mennesker med det levende ord.

Faciliteter

Forandring er placeret på skolens 1. sal med nedgang til højskolens bagområde og med tæt forbindelse til medie- og ledelsesfagene. Lokalets inventar og udstyr giver mulighed for at indrette rummet i forhold til skiftende øvelser, hvad enten det er medietræning, debat eller kampagneplanlægning.

Området

I relation til faget rummer lokalområdet et inspirerende industrielt og kreativt miljø, hvor der er rig mulighed for at indtage byrummet med spontane arrangementer. Festivalpladsen ligger få hundrede meter væk, og højskolen ligger tæt på Roskilde Festivals sekretariat og Danmarks Rockmuseum Ragnarock.