Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Urban farming

Iværksætteri, byplanlægning og urban gardening

Hvad er Urban farming på Roskilde Festival Højskole?

Vil du lære at skabe din egen byhave? I Urban farming skaber vi en byhave sammen og taler om de klimaudfordringer vi står overfor som forbrugere i et moderne bysamfund. 

Roskilde Festival Højskole ligger i den kreative og bæredygtige iværksætterbydel Musicon. I Urban farming bruger vi undervisningen til at lave vores egen byhave i den tidligere betonbydel med højde for det urbane benspænd, som vores omgivelser byder os. Vi skal arbejde med naturforståelse, økologiske kredsløb, bæredygtighedsbegrebet og cirkulær økonomi. Vi skal også lade os inspirere af andres grønne initiativer, start-ups og projekter — og så skal vi have jord under neglene, når vi lærer at forspire og dyrke grøntsager, blomster og urter på skolens udearealer og i vores kommende drivhus.

Vi taler om de byplanlægningstrends, der har været gennem årene og lærer konkret, hvordan man bygger en byhave op fra bunden. Med afsæt i viden om urban gardening lærer du hvordan man starter en byhave op fra bunden. I faget arbejder vi med muld under neglene og skaber alt fra bunden. Har du brug for en pause til hovedet og drømmer om at mærke naturen i et råt bymiljø, er det her faget for dig.

Med Urban Farming bliver du klædt på til at skabe din egen byhave. Fokus er på bæredygtighed, så hvad end du overvejer en fremtid som byplanlægger, gartner, klimaforkæmper eller noget helt andet, får du redskaber og viden i dette sidefag.