Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Tilskud tilhøjskoleophold

Alle højskoleophold udløser statstilskud, som er fratrukket ugeprisen. Derudover findes der forskellige muligheder for vejledning og støtte til højskoleophold.

Tilskud og støtte til højskoleophold

Unge uden ungdomsuddannelse

Er du mellem 17 ½ og 25 år og ikke har færdiggjort en ungdomsuddannelse, har du mulighed for at få tilskud til højskoleophold. Det er en forudsætning for støtteordningen, at du gennemfører kurset, du har tilmeldt dig. Kontakt os og hør nærmere om dine muligheder.

Pit-stop

Er du kommet i tvivl om du har valgt det rette studie eller trænger du bare til en pause så har du muligheden for at tage på højskole til reduceret pris. Det er den enkelte højskole der giver reduktionen og foretager vurderingen.

For at få bevilget et pit-stop-ophold til reduceret pris skal du væres frafaldstruet på en videregående uddannelse. Du skal ansøge om et højskoleophold via ansøgningsformularen, og I feltet ’Lidt om dig’ skal du kort fortælle hvem du er, hvilken uddannelse du er i gang med, og hvorfor du har brug for et pit-stop på Roskilde Festival Højskole. Derefter kontakter vi dig for efter en samtale at vurdere om du er berettiget en reduktion.

Mentorelever

Elever mellem 17 ½ og 25 år uden ungdomsuddannelse, har du mulighed for at tilknyttet en mentorordning. En mentor fungerer som en personlig vejleder og en ekstra støtte til den unge, som har risiko for ikke at gennemføre en ungdomsuddannelse. For at blive mentorelev, skal du sammen med din UU-vejleder udarbejde en uddannelsesplan, som skal godkendes inden opholdets start.

Kommunestøtte

Enkelte kommuner yder særlig støtte til højskoleophold. For det meste som en del af et planlagt uddannelsesforløb. Henvend dig til din kommune for nærmere information.

Er du ledig og under 25 år?

Ledige under 25 år kan komme på højskole det første halve år af ledighedsperioden med halve dagpenge. Aftalen indgås i dialog med din A-kasse og/eller dit jobcenter.

Dagpenge og kontanthjælp

Er du i aktiveringsforløb kan et højskoleophold nogle gange være en mulighed. Du skal kontakte dit jobcenter eller din kommune for nærmere oplysninger.

Nordiske elever

Norske elever
Norske elever kan søge stipendium og lån til ophold gennem den norske stats lånekasse for utdanning. Læs mere på www.lanekasse.no eller kontakt lånekassen på +47 22 72 67 00

Svenske elever
Er du svensk statsborger kan du ansøge om støtte til et ophold på en dansk folkehøjskole gennem den Centrala Studiestödsnämmden. Læs mere på www.csn.se eller ring +46 60 18 60 00

Islandske elever
Kommer du fra Island har du mulighed for at søge støtte til et højskoleophold i Danmark hos Foreningen Norden. Læs mere på www.akmennet.is/nu eller ring på +45 35 42 63 25

Færøske elever
Færøske elever kan få dækket rejser til og fra Danmark i forbindelse med et højskoleophold. Læs mere på www.studul.fo eller ring på +298 356 800

Grønlandske elever
For at opnå støtte til et højskoleophold i Danmark skal du henvende dig til din lokale Piareersarfik. Her skal du og uddannelsesvejlederen lave en handleplan for dit højskoleophold.

Særlig støtte fra RoFHs venner

Roskilde Festival Højskoles venner er en forening, der samler penge ind til særlige udgifter på højskolen.

Foreningens formål er bl.a.:

  • at yde støtte til ophold på højskolen for elever og kursister, der grundet manglende økonomiske muligheder eller vanskelige kår, uden støtte ikke vil have mulighed for et ophold på højskolen

Man kan søge om særlig støtte til et ophold på Roskilde Festival Højskole gennem denne formular.

Er du i tvivl om dit studievalg?

Studievejledningen på Roskilde Festival Højskole kan hjælpe dig på vej, og forsøge at afklare og gøre dig klogere på din fremtidige beskæftigelse eller uddannelsesvalg. I løbet af højskoleopholdet vil du få afprøvet og udvidet nogle faglige kompetencer, som kan være med til at hjælpe dig i den rigtige retning.

I starten af forløbet vil der blive tilbudt et fælles vejledningsmøde, og herefter vil vejledningen som udgangspunkt foregå individuelt. Du altid have mulighed for at tage kontakt til vejlederen undervejs, hvis du har behov for det.