Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Friluftsliv

Natursyn, street safari og åndehuller

Hvad er Friluftsliv på Roskilde Festival Højskole?

Friluftsliv er et fag, hvor vi opsøger nogle af de grønne åndehuller, der findes i Roskilde og omegn. Vi skal ud i det blå og mærke luften, skoven, havet, lyset og mørket omkring os!

Faget giver dig basale praktiske færdigheder i at klare sig udendørs — hvad enten det er som eventyrlig vandrer eller moderne festival-campist. Gennem små ekspeditioner skal vi dyrke fællesskabet i det fri og samtidig blive bevidste om, hvordan vi tager viden, indtryk og oplevelser fra naturen med hjem.

Friluftsliv henvender sig til alle, uanset om man har få, ingen eller mange erfaringer med naturen. Faget er til dig, der gerne vil bringe dine sanser i spil under åben himmel, og som har lyst til at blive udfordret af omgivelsernes skiftende farver og stemninger. Hygge og hjælpsomhed går igen, hvad end vi laver.

I Friluftsliv skal vi klatre i træer, tilberede mad over bål, smage og lugte til bær og blade, lytte til dyrenes lyde, lære at finde vej uden Google Maps, plaske i vand, trylle med gaffatape, læse tekster skrevet af de gamle grønlandsfarere — og meget mere. En gang imellem tager vi måske morgener, sene aftener og nætter i brug, for naturen er åben døgnet rundt.

Kom og hør mere

Har du spørgsmål til faget Friluftsliv på højskolen, kan du altid sende os en mail på kontakt@rofh.dkVi giver også meget gerne en rundvisning, hvor du kan se højskolen og høre mere om natursyn, street safari og åndehuller samt vores andre fag.