Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Højskolelærer i bevægelses- og kropsfag

RoFH søger en alsidig og erfaren underviser inden for bevægelses- og kropsfag, der kan undervise i valgfag og sidefag og bringe, krop, bevægelse, leg og sanselighed i spil i skolens hverdag og hovedfag.

Læs vores udkast til sidefag og valgfag.

Beskrivelse af stillingen

Som højskolelærer inden for bevægelsesfag på Roskilde Festival Højskole har du lyst til og mod på at kaste dig ud i højskolelivet.

Ud over undervisningen og samværet med eleverne rummer stillingen opgaver tilknyttet de enkelte husgrupper, aften- og weekendvagter, deltagelse i personale- og højskoleudvikling, ugentlige planlægningsmøder, arrangementer, studierejser, projektuger, mv.

Som underviser tager du afsæt i det formål og de pejlemærker for fagene, som allerede er sat i relation til RoFH’s idealer og værdigrundlag. Inden for denne ramme vil du få frihed til og ansvar for at udvikle eksisterende og nye fag og præge dem i den retning, du finder bedst i forhold til din person og faglighed og i forhold til elevernes ønsker og behov. Du er i din ansøgning meget velkommen til at give dine konkrete bud på, hvad bevægelsesfagene skal indeholde, og hvordan de skal foldes ud i praksis.

Og så håber vi selvfølgelig, at højskolens kommende ”bevægelseslærer” bringer det kropslige, sanselige og legende ind i vores hverdag og særligt i forbindelse med morgensamlinger, fælles aktiviteter, personaledage, intro-, outro- og temauger mv.

Rammer og kultur

Roskilde Festival Højskole er bygget fra grunden, og vi råder over helt nye faciliteter og nyt udstyr. Bl.a. en dansesal beliggende på skolens 1. sal med spejle og panoramavinduer. Rundt om højskolen er der et hav af muligheder for bevægelse, leg, sport og idræt.

Højskolen er bygget i en tidligere betonproduktionsfabrik i den kreative bydel Musicon i Roskilde. Højskolen er nabo til et sprudlende uddannelsesmiljø, kreative værksteder, skaterpark, danseteater, bryggeri samt et væld af andre kreative og kulturelle aktører, heriblandt Danmarks Rockmuseum – Ragnarock.

Læs om faciliteter og området

Faglige kompetencer

Du har erfaring med undervisning af unge og/eller voksne elever.

Vi ser gerne, at du har en relevant uddannelse, men det er mindst lige så vigtigt, at du har praksiserfaring med at undervise og engagere med et dannelsessigte, der tager afsæt i menneskers legende natur og behov for at udtrykke os æstetisk og kropsligt.

Personlige kompetencer

Du formår at engagere, du brænder for de unge, for at undervise og for at gøre en forskel.

Du har et stærkt netværk, som du kan bringe i spil i din undervisning eller i forbindelse med skolens øvrige aktiviteter.

Du er kreativ og udadvendt, og du har ideer til og formår at bringe lokalområdet, Roskilde og festivalen i spil i din undervisning.

Læs mere og søg stilling

Da vi skal ansætte alle vores højskolelærere på én gang, har vi samlet den mere generelle information på en fælles side. Her får du alle de oplysninger, du skal bruge for at søge en stilling som højskolelærer på Roskilde Festival Højskole.

Læs om RoFH, vilkår og ansøgningsprocedure, og søg en stilling som højskolelærer.