Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Filmvisning + dialog: The Great Green Wall

Oplev filmen “The Great Green Wall” når Salaam Film og Dialog laver filmvisning d. 11. oktober kl. 19.30 på Roskilde Festival Højskole.

I 2007 besluttede den afrikanske union at søsætte et stort klimaprojekt under navnet ’The Great Green Wall’, hvor 100 millioner hektar træer skulle plantes som et bælte tværs over Afrikas Sahel-region. Udover at være et klimaprojekt, havde projektet også til hensigt at skabe jobs, mindske regionens konflikter, dæmme for migration, tørke og sult. Dokumentarfilmen af samme navn følger den maliske musiker og aktivist Inna Modja på en 8000 kilometer lang rejse langs den grønne mur. Her møder hun forskellige mennesker på sin vej, giver koncerter og deltager i politiske møder, for at minde de folkevalgte om deres ansvar. Sidst giver filmen et indblik i kulturforskellene på tværs af de afrikanske landegrænser.

 

Efter visningen af filmen vil vores oplægsholder, Arendse Illum, tale om hvordan klimaforandringer og knaphed på ressourcer kan medvirke til at skabe konflikter, men også lede til samarbejder, der kan pege os i en grønnere retning. Arendse har læst socialantropologi samt politisk økologi på Lunds Universitet.

 

Gratis adgang.