Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Koncert: Bisse

Danmark har fostret et unikt sangskrivertalent og en normbrydende performer. Under sit alias Bisse  har 35-årige Thorbjørn Radisch over en periode på godt syv år udsendt hele tretten album af  ekstraordinær høj kvalitet. Kom til solokoncert med Bisse på Roskilde Festival Højskole mandag d. 19. september kl. 20.00.

Med vid, bid og utæmmelig energi trådte Bisse ind på scenen med sin  såkaldte ’Blod’-trilogi, tre væsensforskellige plader, der behandlede først kropslige, så  følelsesmæssige og sidst samfundsmæssige tilstande. Vilde og konfronterende sange fulde af  kropsvæsker, hjertesorg og blod i gaderne på trilogiens afsluttende album ’Happy Meal’.  

Bisse er et fænomen, som ikke mindst kommer til sin ret live, hvor han skiftevis skriger og sukker  sin lyrik direkte ind i hovedet på publikum – som en shaman i direkte kontakt med himmel og  helvede. Bisse er på alle måder en totaloplevelse, der ikke lader sig fastholde under genreluppen.  Anmeldere har sammenlignet ham med alt fra en ung udgave af Nick Cave til den androgyne og  selviscenesættende David Bowie. 

Det er svært at se, hvor grænserne går for Bisses formåen. Tiden kalder på en kunstner af Bisses  format. Som Klaus Lynggaard, de danske musikanmelderes ’grand old man’, skrev i sin anmeldelse af Bisses koncert i København helt tilbage i 2016, er det nu op til os at omfavne ham: ”Vi trænger ved Gud til nogen, der netop tør være alt for meget, åbne op, krænge ud, ridse vore  ansigter til blods med deres nøgne sjæl, uhyrlige musikalitet og skarpe intellekt. Tiden er moden til  Bisse. Er du?”

Køb billetter til 100 kr. her.