Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Bodil Chemnitz: Filmvisning + samtalesalon om woke-kultur

Hvordan har woke-kulturen det netop nu? En del af ungdommen har taget den til sig og en mindre del af ældre generationer har gjort det samme. Og lige så mange kritiske røster er kommet på banen. Hvor står DU i debatten? Er du en intens wokeist? Eller en dedikeret antiwokeist? Eller et sted midt imellem?

Aftenens foredragsholder, højskolelærer Bodil Chemnitz, er som klassisk generation X’er ikke woke. Men wokeismens centrale værdier som respekt og hensyn falder godt i tråd med Bodils humanistiske baggrund, så hun satte sig for at undersøge, hvilke faldgruber og blinde vinkler, den også kan byde på. Det blev til dokumentarfilmen “OK Zoomer – woke på højskole”, som er et tidsbillede af diskussionerne om wokekulturen på en dansk højskole i 2022. Er eleverne woke? Er lærerne gearet til det? Skal de overhovedet være det?

  • Dokumentaren kommer vidt omkring, blandt andet med følgende emner:
  • Kulturel Appropriation: hvad må man klæde sig ud som til en højskolefest og er der nogen, der bestemmer det?
  • Cancel Culture: Skal vi være mere kritiske overfor emner, vittigheder og sprogbrug i dag?
  • Safe space: Kan man overhovedet forvente ikke at blive krænket/provokeret på en højskole eller i samfundet generelt?
  • Køn og #MeToo: Hvordan har ligestilling og samværskulturen det på højskolen i dag?

Bodil Chemnitz er til daglig underviser på Grundtvigs Højskole i Hillerød og har tidligere undervist på Johan Borups Højskole og Brande Højskole, arbejdet med TV-udvikling på Nordisk Film og derudover produceret TV til DR Ultra.

Foruden dokumentarfilmen byder aftenen på både en lille samtalesalon og foredrag. Dyk ned i debatten og find dit ståsted i dagens diskussioner om takt og tone.

Find mere om projektet på www.erduwoke.dk

Gratis adgang.