Roskilde Festival – Et utopia for unge
I et samfund under konstant trussel er der behov for lyspunkter. Hvordan har unge mennesker det i dag, når nyhedsmedier og politikere konstant taler om truslen for terror, klimaforandringer og ikke mindst krig?
I denne samtale stiller Jonas Strandholdt Bach, Anna Vibe Pedersen og Morten Therkildsen, skarpt på hvordan en festival kan være et lyspunkt for unge i en trygget hverdag.
Sikkerheden på Roskilde Festival er baseret på et psykologisk samspil med deltagerne. Bag de mange timers forberedelse, ligger en stor viden om hvordan man leverer det fællesskab, som vi alle har brug for at være en del af.
Kom med til en aften hvor vi tager pulsen på samfundets påvirkning på unges mentale trivsel og taler om, hvordan en festival for de unge er med til at gøre en forskel.
Talerne på aftenen er:
Morten Therkildsen. Med over 25 festivaler i rygsækken har Morten de seneste 10 år haft ansvaret for sikkerheden på Roskilde Festival. Han har også været arbejdet med sikkerhed på Det Internationale Melodigrandprix, World Pride, Formel 1, Champions League finaler og meget andet. Morten har en bachelorgrad og en mastergrad i event sikkerhed, og det er hans akademiske viden blandet med den store erfaring der gør Roskilde Festivals sikkerheds set-up helt unik i verden.
Anna Vibe Pedersen. Festivalleder på tredje år for Ungdommens Folkemøde hos Ungdomsbureauet, der arbejder for, at alle unge skal være en naturlig del af beslutninger, der påvirker deres liv. Cand. Comm. i Performance design og dansk fra Roskilde Universitet. Har været afviklingsfrivillig på forskellige festivaler i hele landet samt tidligere ildsjæl og kurator i programafdelingen Art & Activism.
Jonas Strandholdt Bach. Adjunkt ved Center for Rusmiddelforskning, Aarhus Universitet.