Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

ROSKILDE:DOX viser
“Once Upon A Time In A Forest”

Kom til folkekøkken og særvisning med ny episk ungdomsdokumentar fra de finske skove samt introduktion ved Tanya Montan Rydell fra Extinction Rebellion i Danmark. Visningen er en del af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX og det landsdækkende festivalprogram DOX:DANMARK.

Tid: 20. marts 2024, filmvisning kl. 19.30, folkekøkken og introduktion fra kl. 18.00
Sted: Roskilde Festival Højskole, Basgangen 20, 4000 Roskilde
Billet: 50 kr., Køb billet

Om Tanya Montan Rydell

Tanya er 33 år gammel og oprindeligt fra Sverige. Gennem sit daglige arbejde som projekt manager, danseunderviser, danser og performer udviklede hun i 2020 en interesse for natur og bæredygtighed. De sidste tre år har hun brugt resten af sin vågne tid som aktiv i Extinction Rebellion som deltager i aktioner og ved at sammenkoble kunst og klimaaktivisme.

Om filmen: Once Upon A Time In A Forest

Ida og Minka deler en grænseløs kærlighed til de dybe, finske nåleskove, og synes at naturen skal have lov til at passe sig selv. Men ikke alle er enige. De to unge miljøforkæmpere demonstrerer mod skovrydning og får efterhånden tilkæmpet sig en plads ved bordet med tømmerindustriens magtfulde giganter, hvor der ellers kun sidder ældre, skæggede mænd. Men én ting er industrien, noget andet er at overbevise ens egen bedstefar, som har brugt et helt liv på at rydde og plante træer, om, at vild natur betyder alt for biodiversiteten – og for klodens fremtid? Kløfterne er dybe mellem generationerne, for klimakampen er også en kulturkamp. Heldigvis har den finske filmskaber Virpi Suutari blik for mere end bitre konflikter og hårde fronter, og har med enestående menneskelighed (og finsk humor) skabt netop den store film om naturen, fremtiden og klimaet, som verden har brug for – intet mindre. Og helt i de unge aktivisters ånd er den samtidig en billedsmuk og eftertænksom hyldest til naturen selv, med haletudser og flyveegern som vidner til hele det menneskelige drama.