Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

RoFH Talk: Weird fiction Silvestri og Hastrup

Mellem sig har A.SILVESTRI og RASMUS HASTRUP udgivet mere end 25 bøger, oversat mere end 100 værker, bidraget til mere end 80 antologier og holdt mere end 200 foredrag. Så både kyndigheden og erfaringen taler når de to forfattere i løbet af 2023 drager sammen rundt på landets litteraturfestivaler, kulturinstitutioner, biblioteker, skoler og forfattercaféer for at tale om weird fiction!

Som regel krediterer man H.P. Lovecraft for at bringe begrebet weird fiction ud i offentligheden, men selve genren er ældre. Store danske forfattere som bl.a. B.S. Ingemann, Villy Sørensen og Thit Jensen har for år tilbage formet genren herhjemme, og i udlandet vækker navne som Jeff VanderMeer, Ben Okri, H. P. Lovecraft, M.R. James, Arthur Machen og især Edgar Allan Poe sandsynligvis genklang hos mange. Kort fortalt er weird fiction en skønlitterær subgenre, der tager aspekter fra fantasy, horror og science fiction og blander dem med f.eks. utraditionelle monstre og uhyrer. Det er ofte skævt, sorthumoristisk og uhyggeligt, og kan desuden indeholde både direkte og indirekte undertoner af eksempelvis samfundskritisk karakter.

Forfatterne A.SILVESTRI og RASMUS HASTRUP er to af landets fornemmeste eksponenter for weird fiction – og nu tager de sammen rundt i landet for at tale om genren, læse op fra deres egne og andre forfatteres værker, lave sjove publikumsinddragende skriveøvelser og diskutere genrens plads i litteraturhistorien.

Køb billet 30 kr. her.