AnsøgBook en rundvisningRing mig op

Kunst

“When I say artist I mean the one who is building things. Some with a brush, some with a shovel, some choose a pen”

Art Lab I+II

Bykunst og aktivisme

Kunst kan åbne, stille spørgsmål ingen vidste eksisterede og medvirke til at nedbryde fordomme. Kunst kan forandre Verden.

I Art Lab dyrker vi din nysgerrighed og din evne til at forholde dig kritisk og reflekteret i den skabende proces.

Vi eksperimenterer med forskellige kunstneriske metoder og stilarter i frembringelsen af egne værker, og vi lader os inspirere ved at se på kunstens skiftende historiske betydning, og vi undersøger dens rolle i en global samtidskontekst.

Undervisningen

Kunstens grænser er flydende. I Art Lab tilgår vi kunsten tværfagligt, og vi udfordrer det gængse.  Med afsæt i en bred pallette af kunstformer og -teknikker fra traditionen og fra den aktuelle kunstscene, kommer du både til at skabe kunst og forholde dig kritisk til den.

Kritisk sans og evnen til at refleksion er kernebegreber i Art Lab. Vi arbejder med din evne til at tale om din og andres kunst, og vi giver dig mulighed for at arbejde med andre kunstfagligheder som f.eks. udstillingsdesign, digitale medier og kuratering.

Vi leger og fejler os frem når vi skaber kunst. Faget dyrker fordybelsen og friheden til at eksperimentere, og vi lader os inspirere ved at besøge udstillinger og i mødet med etablerede kunstnere og gæsteundervisere.

Fag i faget

Maleri, tegning, skulptur, installation og rum, kuratering, collage, video, samtidskunst, kunstforståelse, historie, æstetik, filosofi

Faget som levevej

Vi dyrker først og fremmest kunsten som et tankesæt og en interesse, men har du mod på at videreuddanne dig kan du bruge faget som afsæt for uddanne dig videre på kunstakademiet, arkitektskolen, lærerseminariet eller designskolen. Fagets underviser står klar med gode råd og anbefalinger, der kan hjælpe dig med at afklare hvad du skal.

Periode

Udbydes i både 1. og 2. periode
10 timer/uge

Undervisere

Vi præsenterer vores undervisere i november 2018.

Atelier

Højskolens atelier råder over ca. 100 kvadratmeter og ligger på skolens 1. sal. Lokalet ligger med et optimalt lysindfald gennem ovenlys og et stort sydvendt glasparti. I umiddelbar nærhed af lokalet ligger skolens værksted og faglokalet for arkitektur, hvilket giver dig mulighed for at arbejde med større projekter og alternative materialer.

Området

Hele området omkring højskolen er udlagt til kreative formål, og huser et væld af kreative aktører. Området summer af kreativitet og de gamle betonhaller giver mulighed for at kuratere forskellige udstillinger. Byen er rig på museer og vi kan lade os inspirere af besøg på Danmarks Rockmuseum Ragnarock og Museet for Samtidskunst.