Ring mig opKom og besøg osBestil gratis brochureTilmeld dig

Kunst

“When I say artist I mean the one who is building things. Some with a brush, some with a shovel, some choose a pen.”

På Roskilde Festival Højskole tror vi på at kunst og kultur flytter mennesker. Det gør vi hvert på Roskilde Festival.

Du kan undersøge det finurlige der findes i fordybelsen, det provokerende der findes i impulsen og det skæve der opstår i møderne. På Roskilde Festival Højskole er der mange muligheder for at opleve og skabe kunst.

Højskolen og området giver et helt særligt frirum til at udforske kunstens rolle i den kreative bydel tæt på festivalen, Roskilde og København.

Fag inden for kunst på Roskilde Festival Højskole

Vi tilbyder hovedfaget Kunst, og i side- og valgfag findes nye kunstneriske redskaber og ny inspiration i grafisk design, moderne kultur og poesi. Udvid din kunstneriske platform og udfordr dig selv ved at kombinere et hovedfag i Kunst med et fag indenfor maker eller musik.

Kom indenfor

På RoFH vil vi vildt gerne invitere dig ud og opleve højskolen i den kreative bydel Musicon, tæt på festivalen og tæt på København. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt brochure om kunst på RoFH

Klik her og bestil vores brochure og se hvilket frirum og nye muligheder der venter dig på et højskoleophold på 4, 6 eller 10 måneder.

Kunst

Undersøgelse, fordybelse
og refleksion

I hovedfaget Kunst er det frembringelsen af dine egne værker, der er i centrum. Her eksperimenterer vi med forskellige kunstneriske metoder og stilarter, og vi lader os inspirere ved at se på kunstens skiftende historiske betydning med særligt fokus på samtidskunsten.

Omdrejningspunktet er vores fælles værksted – Atelieret – hvorfra vi arbejder i medier som maleri, skulptur, videokunst, fotografi, installation, performance, lyd etc.

Undervisningen

Vi leger og fejler os frem, og betragter den kunstneriske proces som en undersøgelse. Faget dyrker fordybelsen og friheden til at eksperimentere, og vi lader os inspirere ved at besøge udstillinger og møde etablerede kunstnere og gæsteundervisere.

Højskolens mange fag lægger op til samarbejder på kryds af fagene – noget vi gør vi brug af i Kunst! Ligesom området omkring højskolen giver et helt særligt frirum og nye muligheder for at udforske kunstens rolle i det urbane miljø tæt på festivalen, Roskilde og København.

Sammen med Roskilde Festival skal vi arbejde med det finurlige, det eksplosive, det provokerende og det skæve.

Fag i faget

Maleri, tegning, skulptur, installation og rum, kuratering, collage, video, samtidskunst, kunstforståelse, historie, æstetik, filosofi

Faget som levevej

Vi dyrker først og fremmest kunsten som et tankesæt og en interesse, men har du mod på at videreuddanne dig kan du bruge faget som afsæt for arkitektskolen, lærer- og pædagoguddannelsen, kunstakademiet eller designskolen. Fagets underviser står klar med gode råd og anbefalinger, der kan hjælpe dig med at afklare hvad du skal.

Periode

Udbydes i både 1. og 2. periode
10 timer/uge

Morten Ernlund, underviser i kunst på Roskilde Festival Højskole

Atelier

Højskolens atelier råder over ca. 100 kvadratmeter og ligger på skolens 1. sal. Lokalet ligger med et optimalt lysindfald gennem ovenlys og et stort sydvendt glasparti. I umiddelbar nærhed af lokalet ligger skolens værksted og faglokalet for arkitektur, hvilket giver dig mulighed for at arbejde med større projekter og alternative materialer.

Området

Hele området omkring højskolen er udlagt til kreative formål, og huser et væld af kreative aktører. Området summer af kreativitet og de gamle betonhaller giver mulighed for at kuratere forskellige udstillinger. Byen er rig på museer og vi kan lade os inspirere af besøg på Danmarks Rockmuseum Ragnarock og Museet for Samtidskunst.