Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Tryk


Hvad er Tryk på Roskilde Festival Højskole?

I Tryk får du mulighed for at dykke ned i og eksperimentere med forskellige grafiske teknikker. Du kommer til at arbejde med linoleumssnit, collografi og cyantypi/blueprint.

I undervisningen dykker vi ned i grafikkens mange aspekter. Der sker noget særligt, når man løfter det hvide papir fra f.eks. en zinkplade, efter at det har været en tur gennem trykpressen. Hvor intet var, opstår pludselig form! Streger og flader kan veksle i intensitet. Udtrykket kan være aggressivt og hurtigt – eller sart og spændstigt. Og selv om den tegning, der fremkommer på papiret, formentlig minder om de tanker, tegneren har gjort sig, er der ofte også noget andet på papiret: nye spor og tilfældigheder, som opstår undervejs i processen.

I undervisningen kommer du til at mærke, at når det grafiske tryk fungerer, begynder det at stille spørgsmål til dig. Der kommer en uforklarlig kvalitet over værket. Det begynder at sige noget med sit eget sprog.

Faget Tryk kræver ingen særlige forudsætninger – alle kan være med. Du får udleveret de nødvendige materialer til hvert enkelt undervisningsgang, og derudover er der mulighed for at tilkøbe ekstra materialer, hvis du vil arbejde videre med dine egne projekter.