Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Lange kurser

Dit højskoleophold
på 4, 6 eller 10 måneder

Tag et højskoleophold på Danmarks nye højskole; i boliger der indrammer fællesskabet, med økologisk og bæredygtig mad, en helt særlig rejseoplevelse, undervisning i perfekte rammer samt deltagelse på Roskilde Festival – uanset om du vælger et efteråret, foråret eller et helt årskursus.

Vælg dit højskoleophold

Forårskursus

6 måneder
Bestil brochure

Introforløb (1 uge)
1. periode (7 uger)
2. periode (16 uger)
Projekt på Roskilde Festival (2 uger)

Efterårskursus

4 måneder
Bestil brochure

Introforløb (1 uge)
1. periode (7 uger)
2. periode (11 uger)
Vær medskaber af ny festival og bliv frivillig på Roskilde Festival

Årskursus

10 eller 8 måneder
Bestil brochure

Årskurset strækker sig fra august eller oktober og frem til og med Roskilde Festival det følgende år, kun afbrudt af en juleferie. Højskoleopholdet giver dig mulighed for at vælge fire hovedfag og inkluderer to rejser samt afvikling af projekt på Roskilde Festival.

Fagligheder

På dit højskoleophold vælger du et hovedfag (10 timer/uge), et sidefag (5 timer/uge) og to valgfag (2,5 timer/uge) for hver periode. Vælg mellem fag indenfor musik, ledelse, medier, politik, maker og kunst:

En bred vifte af valgfag

På Roskilde Festival Højskole tilbyder vi dig en bred vifte fag, du kan vælge imellem på dit ophold på højskolen. Fagene kan variere fra hold til hold, men består som udgangspunkt af fag inden for vores kernefagligheder, men også under kategorierne almene fag og bevægelse.

FAQ

Hvordan arbejder vi med Roskilde Festival?

EFTERÅRSELEV

Kom med på Roskilde 2019
Hvis du tilmelder dig i god tid inden Roskilde Festival 2019 får du mulighed for at opleve Roskilde Festival indefra allerede før du starter dit efterårsophold på højskolen den 11. august.

Vær medskaber af ny festival i Roskilde
Om du er til kunst, ledelse, musik, politik, journalistik eller maker, så kan du som efterårselev på Roskilde Festival Højskole være med til at skabe noget helt nyt. I uge 48 danner højskolen nemlig ramme om en helt nyt festivalformat som du bliver medskaber af.

Skab en event på Ungdommens Folkemøde
I samarbejde med Roskilde Festival får du mulighed for at deltage aktivt i planlægningen og udviklingen af begivenheder, der understøtter Roskilde Festivals deltagelse under Ungdommens Folkemøde fra den 5. – 7. september. Vi folder hele højskolens fagpalette ud og der er plads til både debattøren, planlæggeren, scenografen, musikeren, journalisten, kommunikatøren og makeren.

Roskilde Festival 2020
På efterårsholdet 2019 kommer du helt tæt på planlægningen af begivenheden Roskilde Festival, der i 2020 fejrer 50 års jubilæum. Du får mulighed for at indgå i forløb og projekter, der sigter mod Roskilde Festival 2020, og hvis du har lyst, får du også mulighed for at fortsætte som frivillig medskaber af Roskilde Festival når højskoleopholdet slutter til jul.

ÅRSELEV

Som årselev får du hele festivalåret med, og oplever festivalens planlægning i alle faser. Du er fuldt en del af efterårsholdet, men bliver samtidig en del af vores tværgående festivalprojekt fra idé, overplanlægning, produktion til afvikling.

Når du så kommer til foråret vil det være det hovedfag du vælger i 2. periode på forårskurset, der definerer hvilken Roskilde-indsats du bliver en del af med hovedfaget.

FORÅRSELEV
Som forårselev vil du i 2. periodes hovedfag blive koblet på et relevant projekt eller en relevant indsats i forbindelse med udviklingen eller afviklingen af Roskilde Festival. Du kommer i praksis til at gøre en aktiv indsats og herigennem opnå hands-on erfaringer indenfor dit fagområde.

Det konkrete projekt eller den konkrete indsats, kan vi af gode grunde først fastlægge i løbet af foråret.

Undervejs i løbet af forårskurset vil du også opleve at vi involverer nogle af festivalens dygtige ildsjæle som gæstelærere i forbindelse med dine fag og i forbindelse med foredrag og oplæg på skolen.

Hvor går rejsen hen?

På Roskilde Festival Højskole genopfinder vi rejsen. Vi rejser bæredygtigt og langsomt, og det er ikke nødvendigvis destinationen, der er målet.

Forårskursus 2019: Vi tager til Skt. Petersborg med tog og natfærge

Rejsens overordnede formål er at opleve andre kulturer og livssyn samt undersøge nye tendenser der tilgodeser emner indenfor dit hovedfag.

På forårsholdet ligger rejsen enten i slutningen af april eller i starten af maj, og på efterårsholdet ligger den i slutningen af oktober.

Mød eleverne

Ugeskema

Her får du et overblik over dit ugeskema på Roskilde Festival Højskole med forbehold for ændringer.

Livet på højskole

Du kommer til at færdes i små og store fællesskaber og etablere venskaber på kryds og tværs. Over morgenmaden, i projekter, på rejsen, i køkkenet en sen aftentime, i mellemrummene, for resten af livet. Vi anbefaler alle at besøge højskolen og mærke atmosfæren.