Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Lange kurser

Vælg et højskoleophold
på 3 - 10 måneder

Tag et højskoleophold på Roskilde Festival Højskole. Du bor i nye lækre værelser der indrammer fællesskabet, med økologisk og bæredygtig mad, undervisning i fagligt fokuserede rammer og bliver fra start en del af fællesskabet Roskilde Festival – uanset om du starter i efteråret eller i foråret. Du kan starte i august, oktober eller januar.

Ugeskema

Her får du et overblik over dit ugeskema på Roskilde Festival Højskole med forbehold for ændringer.

Livet på højskole

Du kommer til at færdes i små og store fællesskaber og etablere venskaber på kryds og tværs. Over morgenmaden, i projekter, på ture, i køkkenet en sen aftentime, i mellemrummene, for resten af livet. Vi anbefaler alle at besøge højskolen og mærke atmosfæren.

Mød eleverne

Mød elever fra Roskilde Festival Højskole. Hør dem fortælle om hvad de har taget med fra højskoleopholdet og hvilke tanker gør de sig om livet.

Filmen er tilrettelagt og produceret af Cecilie Jørgensen, musik af Jacob Frey

Ida Ullstad

I dette portræt møder vi en af de første elever der blev optaget på Roskilde Festival Højskole. Ida Ullstad startede i foråret 2019 og har lige siden været en del af RoFH. Både som elev, elevforenings medlem og som praktikant i administrationen og tilknyttet ledelsesfaget.

FAQ

Hvordan arbejder vi med Roskilde Festival?

I efteråret

Et højskoleophold med start i efteråret varer mellem 3 og 10 måneder på Roskilde Festival Højskole. 

Undervejs på efterårskurset har vi to større begivenheder og en studietur. I første periode skaber vi vidensfestivalen GRASP i samarbejde med Roskilde Festival, og i anden periode skaber vi vores egen festivale, Ømme Dage, med fokus på kropslig trivsel og oplevelser med musik, kunst og kultur.

På efterårsholdet får du indblik i den indledende planlægning af Roskilde Festival. Du får mulighed for at indgå i forløb og projekter, der sigter mod Roskilde Festival næste sommer, og hvis du har lyst, får du også mulighed for at fortsætte som frivillig medskaber af Roskilde Festival når højskoleopholdet slutter til jul.

I foråret

Første periode varer to måneder – fra vi starter i januar og indtil marts måned. Herefter starter det lange hovedfag, som varer fire måneder og ender i et festivalprojekt på årets Roskilde Festival. 

I foråret kommer du i praksis til at gøre en aktiv indsats på Roskilde Festival og på den måde opnå hands-on erfaringer indenfor dit fagområde. Dit højskoleophold slutter på græs på Roskilde Festival, hvor vi har vores helt eget område, der fungerer som legeplads for projekter i de forskellige hoved- og sidefag.

I løbet af din tid på skolen planlægger vi også forskellige andre events i samarbejde med kreative aktører og organisationer. 

Hvor går rejsen hen?

På Roskilde Festival Højskole genopfinder vi rejsen. Vi rejser bæredygtigt og langsomt, og det er ikke nødvendigvis destinationen, der er målet. Tværtimod er det vigtigere for os, at alle rejser sammen og får nyt udsyn og minder for resten af livet. Vi har før rejst med tog til Skt. Petersborg, Venedig, Haag og Hamborg. Rejsen er på cirka 10 dage og vi rejser sammen.