Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Lange kurser

Vælg et højskoleophold
på 3 - 10 måneder

Tag et højskoleophold på Danmarks nye højskole; i boliger der indrammer fællesskabet, med økologisk og bæredygtig mad, undervisning i nye og fagligt fokuserede rammer samt deltagelse på Roskilde Festival – uanset om du vælger et efteråret, foråret eller et helt årskursus.

Højskoleophold

Efterår

1. periode (6 uger)
2. periode (12 uger, inkl. studietur)
Vær medskaber af ny branche- og vidensfestival

Om højskoleophold i efteråret

Forår

3. periode (8 uger)
4. periode (17 uger)
Vær med til at skabe årets
Roskilde Festival

Om højskoleophold i foråret 

Hele året

Et årskursus strækker gennem tre eller fire perioder fra august eller oktober og frem til og med Roskilde Festival det følgende år.

Om årskurset

Fagligheder

På dit højskoleophold vælger du et hovedfag (8 timer/uge), et sidefag (5 timer/uge) og to valgfag (2 og 2,5 timer/uge) for hver periode. Vælg mellem fag indenfor musik, ledelse, medier, forandring, design og kunst:

Valgfag

På Roskilde Festival Højskole tilbyder vi dig en bred vifte fag, du kan vælge imellem på dit ophold på højskolen. Fagene kan variere fra hold til hold, men består som udgangspunkt af fag inden for vores kernefagligheder, men også under kategorierne almene fag og bevægelse.

Ugeskema

Her får du et overblik over dit ugeskema på Roskilde Festival Højskole med forbehold for ændringer.

Hvad laver de nu?

Mød tidligere elever fra Roskilde Festival Højskole. Hør dem fortælle om hvad de har taget med fra højskoleopholdet og hvilke tanker gør de sig om livet:

Malthe Nielsen

Mød Malthe der startede i foråret 2020. Han er udlært tømrer og drømmer om en større mangfoldighed blandt eleverne på de danske højskoler. I dag studerer Malthe til bygningskonstruktør.

Filmen er tilrettelagt og produceret af Cecilie Jørgensen Musik af Jacob Frey

Ida Ullstad

I dette portræt møder vi en af de første elever der blev optaget på Roskilde Festival Højskole. Ida Ullstad startede i foråret 2019 og har lige siden været en del af RoFH. Både som elev, elevforenings medlem og nu som praktikant i administrationen og tilknyttet ledelsesfaget.

Filmen er tilrettelagt og produceret af Cecilie Jørgensen

RoFH Records

Mød forperson, kommunikationsansvarlig og kasserer for RoFH RECORDS. I denne video forklarer de om den elevskabende- og drivende forening, som blev dannet på RoFH og nu er en stor del af både gamle og nye elever på højskolen.

Livet på højskole

Du kommer til at færdes i små og store fællesskaber og etablere venskaber på kryds og tværs. Over morgenmaden, i projekter, på ture, i køkkenet en sen aftentime, i mellemrummene, for resten af livet. Vi anbefaler alle at besøge højskolen og mærke atmosfæren.

FAQ

Ved hjemsendelse grundet udbrud af coronavirus på højskolen

I forbindelse med en midlertidig nedlukning, vil eleverne:

  • blive tilbudt virtuelt undervisning i det omfang, det er muligt
  • få refunderet kostpenge, 325 kr. per uge. under hjemsendelsen

Hvis hele opholdet aflyses på grund af et udbrud af coronavirus på højskolen, vil Roskilde Festival Højskole søge om at få elevernes egenbetaling refunderet af staten. På nuværende tidspunkt findes sådan en ordning ikke, og indtil den gør, kan Roskilde Festival Højskole ikke garantere fuld refusion.

Hvordan arbejder vi med Roskilde Festival?

EFTERÅRSELEV

Et højskoleophold med start i efteråret varer mellem 3 og 10 måneder på Roskilde Festival Højskole. Som efterårselev vælger du to hovedfag, som kører i hver sin periode. Det giver mulighed for at prøve kræfter med noget helt nyt eller at gå i dybden med de fag, du har mest lyst til at dyrke og blive dygtigere til. 

Undervejs på efterårskurset har vi to større begivenheder og en studietur. I anden periode skaber vi festival GRASP – A festival of new ideas – i samarbejde med Roskilde Festival. 

Roskilde Festival 
På efterårsholdet får du indblik i den indledende planlægning af Roskilde Festival. Du får mulighed for at indgå i forløb og projekter, der sigter mod Roskilde Festival næste sommer, og hvis du har lyst, får du også mulighed for at fortsætte som frivillig medskaber af Roskilde Festival når højskoleopholdet slutter til jul.

ÅRSELEV

Som årselev på Roskilde Festival Højskole vælger du fire hovedfag, der er fordelt på to perioder i efteråret og to perioder i foråret. Det giver både mulighed for at prøve kræfter med noget helt nyt – og at gå i dybden med de fag, du har mest lyst til at dyrke og blive dygtigere til. 

Du er velkommen til at vælge fire forskellige hovedfag i din tid på Roskilde Festival Højskole, men må også meget gerne vælge de samme fag flere gange, hvis du fx tager på højskole for at dygtiggøre dig indenfor et bestemt fag. Derudover vælger du en række valg- og sidefag i starten af hver ny periode.

I løbet af efteråret arbejder vi med projekter på de forskellige hovedfag, som kulminerer, når vi laver festivalen GRASP i samarbejde med Roskilde Festival og en række andre aktører.

I foråret kommer du i praksis til at gøre en aktiv indsats på Roskilde Festival og på den måde opnå hands-on erfaringer indenfor dit fagområde. Dit højskoleophold slutter på græs på Roskilde Festival, hvor vi har vores helt eget område, der fungerer som legeplads for projekter i de forskellige hoved- og sidefag.

FORÅRSELEV

Forårsholdet varer mellem 4 og 6 måneder på Roskilde Festival Højskole. Som forårselev på vælger du to hovedfag, der har forskellig længde. Det giver mulighed for at prøve kræfter med noget helt nyt eller gå i dybden med det fag, du har mest lyst til at blive dygtigere til. Første periode varer to måneder – fra du starter på skolen og indtil marts måned. Herefter starter det lange hovedfag, som varer fire måneder og ender i et festivalprojekt på årets Roskilde Festival. 

I løbet af din tid på skolen planlægger vi forskellige events i samarbejde med kreative aktører og organisationer. Det kan f.eks. være en sangskriverkonference, koncert med upcoming artister, 1. maj i Fælledparken og udstilling på Dansk Arkitektur Center.

Hvor går rejsen hen?

På Roskilde Festival Højskole genopfinder vi rejsen. Vi rejser bæredygtigt og langsomt, og det er ikke nødvendigvis destinationen, der er målet. Tværtimod er det vigtigere for os, at alle rejser sammen og får nyt udsyn og minder for resten af livet.

Læs mere om vores højskoleophold