Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Lange kurser

Vælg et højskoleophold
på 3 - 10 måneder

Tag et højskoleophold på Roskilde Festival Højskole. Du bor i nye lækre værelser der indrammer fællesskabet, med økologisk og bæredygtig mad, undervisning i fagligt fokuserede rammer og bliver fra start en del af fællesskabet Roskilde Festival – uanset om du starter i efteråret eller i foråret. Du kan starte i august, oktober eller januar.

Ugeskema

Her får du et overblik over dit ugeskema på Roskilde Festival Højskole med forbehold for ændringer.

Livet på højskole

Du kommer til at færdes i små og store fællesskaber og etablere venskaber på kryds og tværs. Over morgenmaden, i projekter, på ture, i køkkenet en sen aftentime, i mellemrummene, for resten af livet. Vi anbefaler alle at besøge højskolen og mærke atmosfæren.

FAQ

Hvordan arbejder vi med Roskilde Festival?

I efteråret

Et højskoleophold med start i efteråret varer mellem 3 og 10 måneder på Roskilde Festival Højskole. 

Undervejs på efterårskurset har vi to større begivenheder og en studietur. I anden periode skaber vi festival GRASP – A festival of new ideas – i samarbejde med Roskilde Festival. 

På efterårsholdet får du indblik i den indledende planlægning af Roskilde Festival. Du får mulighed for at indgå i forløb og projekter, der sigter mod Roskilde Festival næste sommer, og hvis du har lyst, får du også mulighed for at fortsætte som frivillig medskaber af Roskilde Festival når højskoleopholdet slutter til jul.

I foråret

Første periode varer to måneder – fra vi starter i januar og indtil marts måned. Herefter starter det lange hovedfag, som varer fire måneder og ender i et festivalprojekt på årets Roskilde Festival. 

I foråret kommer du i praksis til at gøre en aktiv indsats på Roskilde Festival og på den måde opnå hands-on erfaringer indenfor dit fagområde. Dit højskoleophold slutter på græs på Roskilde Festival, hvor vi har vores helt eget område, der fungerer som legeplads for projekter i de forskellige hoved- og sidefag.

I løbet af din tid på skolen planlægger vi også forskellige andre events i samarbejde med kreative aktører og organisationer. Vi har blandt andet samarbejde med SPOT Festival og Talk Town.

Hvor går rejsen hen?

På Roskilde Festival Højskole genopfinder vi rejsen. Vi rejser bæredygtigt og langsomt, og det er ikke nødvendigvis destinationen, der er målet. Tværtimod er det vigtigere for os, at alle rejser sammen og får nyt udsyn og minder for resten af livet. Vi har før rejst med tog til Skt. Petersborg og i efteråret 2022 går turen til en festival i Haag via Hamborg. Rejsen er på cirka 10 dage og vi rejser sammen.

Hvad laver de nu?

Mød tidligere elever fra Roskilde Festival Højskole. Hør dem fortælle om hvad de har taget med fra højskoleopholdet og hvilke tanker gør de sig om livet:

Malthe Nielsen

Mød Malthe der startede i foråret 2020. Han er udlært tømrer og drømmer om en større mangfoldighed blandt eleverne på de danske højskoler. I dag studerer Malthe til bygningskonstruktør.

Filmen er tilrettelagt og produceret af Cecilie Jørgensen Musik af Jacob Frey

Ida Ullstad

I dette portræt møder vi en af de første elever der blev optaget på Roskilde Festival Højskole. Ida Ullstad startede i foråret 2019 og har lige siden været en del af RoFH. Både som elev, elevforenings medlem og nu som praktikant i administrationen og tilknyttet ledelsesfaget.

Filmen er tilrettelagt og produceret af Cecilie Jørgensen

RoFH Records

Mød forperson, kommunikationsansvarlig og kasserer for RoFH RECORDS. I denne video forklarer de om den elevskabende- og drivende forening, som blev dannet på RoFH og nu er en stor del af både gamle og nye elever på højskolen.

Læs mere om vores højskoleophold