Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Lyd &lys

Eventteknik- og produktion

Små som store liveproduktioner og events kræver indsigt og erfaring med eventteknik og -produktion. På Roskilde Festival Højskole udbyder vi hovedfaget Lyd & lys i samarbejde med Roskilde Festival i hjertet af kulturindustrien på Sjælland.

Danmark oplever en musik- og eventbranche i rivende udvikling hvad angår udtryk, teknik, faglighed, mangfoldighed og vilkår, og der er i den grad behov for fagligt funderede for lyd- og lysteknikere, av-teknikere, eventteknikere og sceneteknikere. Derfor tager vi dig under vingerne og ind i en verden af lyd og lys!

Uanset om du skal med dine kammeraters band på turné, om du er frivillig på et spillested eller bare er nysgerrig på en sjov, kreativ og praktisk branche inden for kunst og kultur med plads til alle, så er Lyd & lys for dig.

Elevproduktioner

Undervisningen

Lyd & lys er undervisningen en god blanding af teori og praksis – med fokus på det sidste. Du får oplevelsen af at planlægge og gennemføre lyd- og lysteknisk produktionen som en del af et fagligt team i kunstnerisk samarbejde med artister og i professionelt samarbejde med ledere.

Undervejs får du undervisning af professionelle lys-, lyd- og AV-teknikere med mange års erfaring fra festivaler, spillesteder, teatre og tours. Vores faste underviser følger dig i din udvikling og dine mål. På højskole er der ingen eksaminer eller karakterer, men vi kan garantere, at hvis du knokler på, så kommer du fra skolen med et bevis og et netværk du kan bruge til noget.

På faget får du både indsigt i fagets historiske og kulturelle udvikling og betydning, fra rockens fødsel over 60’erne og 70’ernes eksperimenter til moderne professionel kulturproduktion. I Musicon-bydelen omkring højskolen er der helt unik adgang til viden og og mulighed for at gå i diskussion med blandt andre Museum Ragnarock og Roskilde Festival som naboer, men også et spirende vækstlag i branchen.

Forløb

På vores hovedfag kommer du igennem mange forskellige emner og sider af faget. Du skal som udgangspunkt omkring alle og forløbene kan godt ligge sideløbende.

Lyd

I forløbet lærer du at lave en kanalplan, sætte lyd op samt afvikle en koncert. Du bliver undervist af professionelle lydteknikere med mange års erfaring fra spillesteder, tours og festivaler.

Undervisningen vil ligeledes give dig indblik i planlægning og gennemførsel af koncerter og events.

Det meste af undervisningen vil være praktisk, men der vil også indgå teori om bl.a. lydens fysik og æstetik.

Formål: at give eleverne forståelse for live musikproduktion og færdigheder i at afvikle en live koncert med fuldt band.

Lys

I forløbet bliver du klædt på til at understøtte et bands optræden på scenen, og vi arbejder med at få bandets visuelle udtryk til at stå helt skarpt.

Du bliver undervist af professionelle lysteknikere med mange års erfaring fra spillesteder, teatre, tours og festivaler.

Du lærer at bruge en lyspult, arbejde med lyseffekter og lære at afvikle en koncert. Undervisningen giver dig også indblik i planlægning og gennemførsel af koncerter og events.

Formål: at give eleverne forståelse af, hvordan lys designes og bruges til at understøtte en koncert eller et event.

AV

I forløbet får du grundlæggende viden og erfaring med opsætning af skærme, kameraer og projektorer til liveproduktioner og events.

Du bliver undervist af erfarne AV-teknikere og mediefagfolk, og konkret praktisk erfaring fra events på og uden for skolen.

Formål: at give eleverne forståelse for, hvordan auditive og visuelle medier spiller sammen på et teknisk og praktisk plan til understøttelse af events, koncerter og liveproduktioner.

Faget som levevej

Drømmer du om en karriere inden for musik-, event- eller medieproduktion, så er faget Lyd & lys en oplagt mulighed for at afprøve og videreudvikle din nysgerrighed og få konkrete erfaringer. Om du vil bruge det til at forbedre dine muligheder for optagelse på NEXT’s Teater-, AV- og Eventteknikeruddannelse, Teaterskolens uddannelser, musikkonservatoriernes uddannelser, Sonic College eller til at få en elevpladser hos teknikleverandører til event og live. Skolen og fagets underviser står altid klar med gode råd og anbefalinger i forhold til at afklare din vej.

Netværksdage

Lyd og lys vil du også møde branchen til netværksdage. Hvor ROFH i samarbejde med Roskilde Festival inviterer teknikere, leverandører og uddannelser indenfor teater, event og live indenfor for at møde dig.

Oversigt

Hovedfag

Undervisning 10,5 timer om ugen fordelt på tre dage – både efterår og forår.

Jessica Petersen

Jessica, underviser i Lyd & lys på Roskilde Festival Højskole

Jessica er underviser i Lyd & lys på Roskilde Festival Højskole.

Erik Lindkvist

Erik, underviser i Lyd & lys på Roskilde Festival Højskole

Erik underviser i lysproduktion på Roskilde Festival Højskole.

Besøg os

På RoFH vil vi vildt gerne invitere dig ud og opleve vores faciliteter og en højskole skabt til lyd- og lysproduktioner. Vi betaler transporten. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt brochure om eventteknik og Roskilde Festival Højskole

Klik her og bestil vores brochure og se hvilket frirum og nye muligheder der venter dig på et højskoleophold på 3 – 10 måneder.

Vi arbejder tæt med produktionsfolkene på festivalen både før og under festival, så vi sikrer at eleverne har den nyeste viden og praktiske erfaring med eventteknik og -produktion.

Roskilde Festival Højskole har fag indenfor musik, medier og design og sammen bygger vi fællesskaber gennem egne events og events og festivaler med vores partnere. Vi dyrker det tværfaglige samarbejde og samtidige den enkeltes faglige respekt.