AnsøgBook en rundvisningRing mig op

Maker

“We create our buildings and then they create us. Likewise, we construct our circle of friends and our communities and then they construct us”

Design Lab

Innovation, re-design og bæredygtighed

Frembringelsen af nye bæredygtige designs udspringer af et eksperimenterende og kreativt tankesæt. I Design Lab tester vi dine ideer af i praksis og skaber nye bæredygtige prototyper og innovative designs, der kan løse hverdagens udfordringer. Vi giver dig modet til at drømme – og til at fejle.

Vi vil have dig til at skrue op for din idéer og for realiseringen af dem. Faget giver dig indsigt i designfagets æstetiske og poetiske dimension, og vi udfolder faget som betydningsfuld samfundsmæssig disciplin for en bæredygtig fremtid.

Undervisningen

ºDesign Lab er for dig, der elsker at skabe, lege og bygge. Vi tager afsæt i dit engagement, dine idéer og dit mod til at søge nye veje. Du får erfaring med designprocesser, som kan hjælpe dig fra problem, over ideudvikling og skitsering, til modelkonstruktion og udformning af prototyper.

Vi ruster dig undervejs til at prøve kræfter med teknikker hentet fra designfagets område, og vi gør avanceret teknologi til kreative værktøjer. Du kommer til at arbejde med forskellige materialer (fra træ og pap til metal, 3D-materialer og modeller), og ved hjælp af digitale og praktiske redskaber får du mulighed for at udvikle og formgive dine ideer og drømme.

Vi leger, tester, fejler og bliver klogere, og inspireres af foredrag, diskussioner og gensidige refleksioner. Vi arbejder i grupper, vi bytter roller og vi ser også på, hvordan man kan designe processer, samvær og relationer og ikke kun ting. Er du selv stærk til at bruge et bestemt værktøj eller metode, så glæder vi os til, at du prøver at lære fra dig til os andre.

Undervisningen veksler mellem øvelser, cases, formgivning, eksperimenter og præsentationer

Fag i faget

Design thinking, interaktionsdesign, 3D-print, laser cutting, problemanalyse, ideudvikling, skitsetegning, formgivning, digital modellering, prototypeproduktion, præsentationsteknik

Faget som levevej

Design Lab er for alle med lyst til at bruge hoved og hænder. Om du vil bruge faget til at dyrke din interesse eller videreuddanne dig på en af landets designuddannelser, kreative uddannelser, på DTU, ITU eller noget helt femte, er helt op til dig. Om det er det ene eller det andet, så står skolen og fagets underviser klar med gode råd og anbefalinger i forhold til at afklare din vej.

Periode

1. periode
6-7 uger afhængig af kursus
10 timer/uge

Undervisere

Vi præsenterer vores undervisere i november 2018.

Gæstelærere

Værkstedet

Design Lab har hjemme i skolens værksted. Lokalet er på ca. 100 kvadratmeter, og kan åbnes op til skolens bagområde med mulighed for at arbejde udendørs. Lokalet er en legeplads med nyt og moderne udstyr, og du vil i vid udstrækning have mulighed for at sætte dit præg på indretningen.  Værkstedet ligger i stueplan lige overfor arkitektfaget med udgang til et shared space, hvor du kan arbejde med større projekter.

Området

Udover højskolens egne faciliteter så er vi naboer til kunstværkstedet Smedjen, et makerspace i Hal 6/7, teknisk skole og BOMI, der råder over flere spændende værkstedsfaciliteter. De mange kreative og værkstedsorienterede aktører i tæt tilknytning til højskolen giver faget mulighed for eksperimenterende samarbejder og brug af udstyr vi ikke selv råder over.

Dream City

Byudvikling, arkitektur og fællesskab

Udviklingen af fremtidens demokratiske og bæredygtige byer afhænger af, at vi bygger dem på et fundament af fællesskab og medskabelse. I Dream City fører vi dig igennem den kreative proces, der ligger bag enhver god arkitektonisk løsning, og du kommer til at prøve kræfter med at udvikle, visualisere og bygge byens rum.

Undervisningen

Vi tænker, vi tegner og vi bygger, mens vi tillader os selv at tænke stort! Dream City er et by-laboratorium hvor vi undersøger hvad der skaber en god by. Vi tager faget ud af skolen og ind i byen. Vi oplever sammen hvordan rum skaber adfærd. Vi prøver kræfter med arkitekturens filosofiske og poetiske sider og skaber ideer, der kan gøre byen til et smukkere og bedre sted.

I Dream city får du grundlæggende erfaring med arkitektens arbejde. I fællesskab og med inspiration fra professionelle arkitekter henter du inspiration i tidens aktuelle tendenser. Du kommer til at arbejde med rum, form, komposition, funktion og materialer, og du får mulighed for at arbejde i det små, med modeller, og i det store, med installationer, mens vi indarbejder tværfaglige discipliner som kunst, lys, installation og havebrug.

Faget tager afsæt i dine egne produktioner og veksler mellem øvelse, cases, formgivning, projektarbejde og præsentationer

Fag i faget

Prototyping, tegning, materialekendskab, modelkonstruktion, digital modellering i Adobe, 3-D-print, laser-cut, fotografi, arkitekturhistorie, projektstyring, kunstsyn, æstetik, kulturhistorie og filosofi

Faget som levevej

Faget appellerer til alle, der holder af at arbejde med hoved og hænder i skabelsen af rummeligheder, og Dream City involverer flere fag end blot arkitektur. Det giver dig derfor en god ballast til din videre uddannelsesvej. Om det er som bygningskonstruktør, tømrer, arkitekt, byplanlægger eller kunstner er op til dig. I løbet af dit ophold står faget underviser klar til at guide dig videre.

Periode

2. periode
11-12 uger afhængig af kursus
10 timer/uge

Undervisere

Vi præsenterer vores undervisere i november 2018.

Faciliteter

Højskolens arkitektværksted ligger på stueplan og råder over godt 100 kvadratmeter. Lokalet er vendt mod syd med en åben glasfacade, der sikrer en skøn belysning. Lokalet er møbleret som en tegnestue med mulighed for både at arbejde individuelt og i teams.

Området

Højskolen er tegnet af verdensberømte hollandske arkitekter MVRDV og danske COBE, og er i sig selv et studie i genanvendelse af eksisterende byggeri. På samme vis er området omkring højskolen et urbant eksperimentarium, hvor containerbyggeriet i ’Containerstriben’ ligger side om side med Danmarks Rockmuseums gyldne facade. I hele området er der stadig synlige spor af det, der en gang var en betonfabrik, der leverede betonelementer til både Storebæltsbroen og Øresundsbroen.