Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Med tog til Haag via Hamborg

Studieturen går i efteråret 2022 med tog til Hamburg og helt ud til den hollandske atlanterhavskyst ved Haag.

Et vindue til vores tid

Hamburg, et levende minde om verdenskrigens rædsler og aktuelt epicenter for den globale omstilling inden for energi, fragt og byggeri, som vi står midt i. Byens undergrund vibrerer og kulturlivet blomstrer, mens gigantiske havnebygninger og industrikvarterer ombygges i forsøget på at skabe en førende grøn metropol. RoFH har selv til huse midt i Musicons løbende forvandling fra gamle fabrikshaller til bolig, handel og kulturliv, så mon ikke vi hurtigt føler os hjemme.

Energispørgsmålet er ikke længere kun økonomi- og klimapolitik men nu global sikkerhedspolitik, når afhængigheden af fossil energi fastholder bånd til et russisk styre, som vi i Europa helst vil sanktionere eller helt boykotte. Men selv uden krigsmaskineri i den anden ende af gasledningerne er verdens øjne rettet mod Tyskland og Hamburgs grønne omstilling. Vi er nødsaget til at sætte vores lid til industrinationernes grønne forvandling, hvis fremtiden ikke skal blive så sort, som vores klimafrygt kan male den. Hamburg er derfor et vindue til den tid vi lever i.

Menneskerettigheder og byfestival

Toget går da videre til Haag, som huser Den Internationale Domstol, der er verdens juridiske samlingspunkt imod ufred og netop nu er Putin i søgelyset for forbrydelser mod menneskeheden i forbindelse med krigen i Ukraine. Vi ankommer lige som musik- og litteraturfestivalen Crossing Borders løber af stablen og den skal vi selvfølgelig være med til!

Denne hollandske kystby bliver endemålet for en europæisk togrejse, hvor eleverne også får mulighed for at tage ud på en selvvalgt omvej med en ekstra rejsedag på interrailbilletten til rådighed. I stedet for at flyve, kan vi i ro, mag og hyggeligt selskab sætte os godt til rette i togsædet og fordøje alle rejsens indtryk på hjemvejen, mens Europas sene efterårsfarver maler landskaberne udenfor togets vinduer.

Foto af CEphoto, Uwe Aranas