Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Film

Produktion, dokumentar og visuel kommunikation

Hvad er Film på Roskilde Festival Højskole?

I hovedfaget Film undersøger vi på F22 det personlige filmiske udtryk og mulighederne for at skabe nye filmoplevelser gennem et fokus på rejsen og filmvisningen som individuel og kollektiv aktivitet.

I solo- og gruppeøvelser tilrettelægger og producerer vi korte visuelle formater og filmvisninger i rum på og udenfor skolen.

Målet er i fællesskab at skabe en begejstring for levende billeder ved at se, tale om og lave film i relation til rejsen.

Rejsefilmen er det tematiske fokus, men undervejs i forløbet arbejder vi også med forskellige filmtekniske øvelser og benspænd. Som elev får man et indblik i både de filmtekniske og filmkritiske greb, der er med til at kvalificere din forståelse af levende billeder og giver dig mulighed for at arbejde filmisk på egen hånd og i samarbejde med andre.

Derudover besøger vi CPH:DOX-hovedsædet midt i den mest hektiske festivalproduktion for at høre om filmfestivalens programlægning. Forløbet munder ud i en fælles filmproduktion og filmvisning.

Undervisningen

I Film har du et højt produktionsflow og arbejder hurtigt og fleksibelt mellem planlægning, produktion og post-produktion. Og som festivalhøjskole arbejder vi selvfølgelig også med kuratering og kontekstualisering af filmvisninger på det store lærred.

Du skaber primært dokumentariske produktioner, men lader dig ikke begrænse af klassiske genrer og virkemidler. Med afsæt i historiske filmperler og med blik for fremtidens mediebillede får du muligheden for at udvikle dine egne film.

Vi lærer at give hinanden konstruktiv feedback og arbejder med modet til at lade fortællingen tage en uventet drejning. Samtidig arbejder vi aktivt og aktivistisk med de etiske dilemmaer, der uundgåeligt opstår undervejs i arbejdet med filmen og i filmens møde med virkeligheden.

Fag i faget

Fortælleteknik, lys- og lydlære, interviewteknik, genrer, dokumentar, post-produktion, distribution, kuratering, filmfestival, etik og rettigheder, refleksion og feedback, filmhistorie

Faget som levevej

Går du rundt med en instruktør i maven, og elsker du at fortælle historier med film, kan du få vejledning i, hvordan du kommer videre på en relevant uddannelse. Vi samarbejder med aktuelle gæstelærere, uddannelser og medieinstitutioner, så du kan få indblik i, hvordan der bliver arbejdet med film både i kunstneriske og kommercielle virksomheder og organisationer.

Periode

3. periode
8 uger
8,5 timer/uge

Undervisere

Jeppe Sengupta Carstensen er en fast del af RoFH hvor han både underviser i ‘Film’ og forandringsfag. Jeppe har har redigeret filmtidsskriftet Krystalbilleder, arbejdet som programlægger og moderator for CPH:DOX og været med til at stifte den kuratoriske platform Terrassen.

Han har desuden lavet filmjournalistik til danske dagblade og programlagt filmvisninger i Cinemateket. Jeppe er særligt interesseret i præsentationen af film og levende billeder i publikationer og kollektive visningsrammer, der både låner virkemidler fra det hvide udstillingsrum og biografens mørke visningsal.

I hovedfaget Film på Roskilde Festival Højskole vil Jeppe gerne være med til at skabe en fælles begejstring for levende billeder og udvikle den enkelte elevs forståelse af film

Udover Jeppe, vil William Andreas Wivel og Aviaja Skotte indgå som en fast del af undervisningen.

 

 

Vores skabe er pakket med udstyr, og der kameraer, lydudstyr og lys til mange niveauer af medioproduktioner. Derudover har vi iMacs med Adobepakken.

Vi prøver kræfter med både filmproduktion og filmdistribution til web og til det store lærred på til festival. Hvordan kan din historie nå et relevant publikum og gøre en forskel?

Besøg os

Vi vil meget gerne invitere på rundvisning og vise dig landets nye mediehøjskole, hvor vi sammen med Roskilde Festival skaber de bedste rammer.  Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt vores materiale

Klik her og bestil vores materiale og se dine muligheder for et højskoleophold med fordybelse, nye erfaringer og stærke fællesskaber – tæt på festivalpladsen og med kort afstand til København.

Elevproduktioner

Når ens eget liv ikke længere er noget man vil holde for sig selv, men hellere vil finde lykken i at dele med andre. Et lille glimt ind i Oles lange liv, hvor han deler ud af sin historie om at bo i kollektiv. Han fortæller om sin store kærlighed og trang til samvær og om sin færden fra det ene fællesskab til det andet.

Cecilie Paulsen er elev på Roskilde Festival Højskole. En del af faget handler om at finde sin egen filmstemme og skabe sin egen kortfilmsdokumentar.

I et tværfagligt forløb over en uge blev eleverne fra hovedfagene Film og Sangskriver blevet blandet for at skabe et fælles musikalsk og filmisk værk ud fra et ord.

Dette værk er skabt ud fra ordet “At Glemme” af eleverne August Brandt Juul, Lukas Nielsen og Cecilie Poulsen.