Ring mig opKom og besøg osBestil gratis brochureTilmeld dig

Film

Produktion, fortælling og forandring

På Roskilde Festival Højskole tror vi på, at de historier, vi hver især fortæller, er med til at forandre verden. I Film træner du din evne til at skabe levende filmfortællinger, der sætter et aftryk på verden omkring dig.

Med øje for de filmiske virkemidler udvikler vi sammen et blik for historien og former vores egne filmstemmer med ambitionen om at vise vores færdige videoproduktion foran et publikum.

Undervisningen

Film, film, film! Du har et højt produktionsflow og arbejder hurtigt og fleksibelt mellem planlægning, produktion og post-produktion. Du skaber primært dokumentariske produktioner, men lader dig ikke begrænse af klassiske genrer og virkemidler. Med afsæt i historiske filmperler og med blik for fremtidens mediebillede får du muligheden for at udvikle dine egne film.

Vi lærer at give hinanden konstruktiv feedback og arbejder med modet til at lade fortællingen tage en uventet drejning. Samtidig arbejder vi aktivt og aktivistisk med de etiske dilemmaer, der uundgåeligt opstår undervejs i arbejdet med filmen og i filmens møde med virkeligheden.

Fag i faget

Fortælleteknik, lys- og lydlære, interviewteknik, genre, dokumentar, post-produktion, distribution, etik og rettigheder, refleksion og feedback, filmhistorie

Faget som levevej

Går du rundt med en instruktør i maven, og elsker du at fortælle historier med film, kan du få vejledning i, hvordan du kommer videre på en relevant uddannelse. Vi vejleder dig også gerne med din ansøgning til en af filmskolens linjer. Vi samarbejder med relevante gæstelærere, uddannelser og medieinstitutioner, så du kan få indblik i, hvordan der bliver arbejdet med film både i kunstneriske og kommercielle virksomheder og organisationer.

Periode

1. periode
6-7 uger afhængig af kursus
10 timer/uge

Undervisere

Aske Erbs underviser i film og mediefag

På faget får vi besøg af filminstruktører som Emil Langballe, Mette Carla og Michael Graversen.

Læs et portræt af Aske:

“Film handler om at skabe nye perspektiver; og det kan ændre verden”

 

Aske Erbs underviser i Film på Roskilde Festival Højskole

Redaktionen

Film holder til i faglokalet Redaktionen, der er også er hjemsted for hovedfaget Journalistik. Redaktionen ligger i et roligt hjørne på skolens 1. sal med udvendig trappeopgang og med tæt forbindelse til ledelses- og aktivistfagene.

Faciliteter

Med lokalets nye inventar og udstyr er der mulighed for at indrette og tilpasse rummet i forhold den daglige redaktion, øvelser og andre journalistiske projekter.

Området

Rundt omkring os venter historierne på at blive fortalt. Vi inddrager i bred udstrækning Roskilde og vores nærmiljø i faget. Vores nærmest naboer består af et væld af personligheder og kreative aktører, der opererer i det kulturelle og kreative spor; Roskilde Festivals sekretariat, Danmarks Rockmuseum, Aaben Dans, Hal 12, Makerspace, osv.