Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Møbeldesign &Håndværk

Sommerkursus i design

På dette sommerkursus kaster vi os ud i møbeldesign ved at genfortolke og bearbejde klassisk dansk design i en intensiv uge i værkstedet.

Kursisterne arbejder som designere og håndværkere og skaber i løbet af ugen deres egne løsninger med udgangspunkt i transportskadede møbler fra det nu genoplivede FDB-møbler.

En central udfordring bliver at forstå det eksisterende design og dets intentioner og kvaliteter. Derfra skal vi arbejde med disse kvaliteter og skabe nye fortolkninger, nye funktioner og udtryk. Et spørgsmål er hvad der skaber arkitektonisk kvalitet? Hvornår er et design og et håndværk lykkedes?

Vi skal forholde os til bæredygtighed indenfor design og håndværk, når gammelt og slidt får nyt liv. Vi skal skærpe opmærksomheden for design der holder i mange år, både fordi det kun bliver smukkere med årenes patina og fordi det stadig viser sig stadig at være relevant. Vi skal mærke både i konkret og abstrakt betydning, hvordan det føles at sidde i en stol, man selv har bygget.

Højskolens værksted har en helt særlig stemning. Det er et lyst lokale med adgang til shared space og vores containerværksteder i bagområdet.

Shared space og bagområdet giver endnu mere plads til de store armbevægelser og for at se materialet i nyt lys.