Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Musik

på Roskilde Festival Højskole

Fordyb dig i en verden af musik på Roskilde Festival Højskole, og styrk din musikalske profil som musiker, sangskriver og producer.

Faget har som formål at udvikle dit personlige og kunstneriske ståsted. På RoFH tror vi på, at dette bedst lader sig gøre gennem en kreativ og kunstnerisk skabende proces sammen med andre, og når faget sættes i relation til det, der rører sig i omkring dig.

Musik er et nødvendigt menneskeligt udtryk på linje med al øvrig kunst. Musik skaber forandring og medvirker til at forme vores identitet og kultur; fra individ til fællesskab, fra skabelsen af helt nære relationer til store samfundsmæssige bevægelser.

Roskilde Festival Højskole er en kreativ højskole i hjertet Sjælland og tæt på København, for dig der vil fordybe dig kunstnerisk og menneskeligt, samt udvikle dit musikalske udtryk.

Undervisningen

I undervisningen modtager du kreativ sparring og professionel vejledning af fagets underviser og gæstelærere.

Her udforsker vi både de store musikpioneers værker, metoder og processer, de gemte perler i nichemusikkens mørke og de effektive greb i popmusikken, hvor vi vil lytte, dissekere, stjæle gammelt og skabe nyt.

Vi vil arbejde med dit eget instrument og arrangement, men også med computeren som et instrument og sangskrivningsredskab. Vi underviser i Ableton og Logic, plugins og gennemgange af effekter og mixing. Hvis du er vant til at bruge andre programmer, må du også meget gerne arbejde videre i dem. Samtidig skal du arbejde med æstetik og stilistiske virkemidler, så du kan få det, du har at sige, så klart ud af højtalerne som muligt.

I forløbet vil du både være producer og sangskriver. Derfor fokuseres undervisningen også på det tekstlige udtryk, vokalens plads i lydbilledet, og hvordan tekst og budskab får plads i en produktion, samt hvordan kompositionen og arrangementet udfylder og understøtter værkets endelig udtryk.

En del af undervisningen består af at vise din egen musik til andre, både i lytte- og feedback-sessions og som optrædende. I fællesskab med andre eller som soloartist arbejder vi med live-afvikling, lydinstallationer og live-effekter, som underbygger dit nysgerrige og originale kunstneriske udtryk.

Faget er for alle – trænede som utrænede – der føler en musikalsk skabertrang, og som har lysten til at udtrykke sig gennem musik.

Fag i faget

Musikforståelse, sangskrivning, komposition, audio-recording, akustik, sampling, mixing, studieteknik, produktion, performance, genrekendskab, Ableton Live, Logic, plug-ins, live afvikling.

Faget som levevej

Drømmer du om en musikalsk karriere, så er forløbet et kreativt frirum til at afprøve og videreudvikle din passion for musik. Om du vil bruge det til at dygtiggøre dig til konservatoriet, lærer- og pædagoguddannelsen, musikvidenskab eller som gademusikant er helt op til dig. Skolen og fagets underviser står altid klar med gode råd og anbefalinger i forhold til at afklare din vej.

Relaterede musikfag

Udover hovedfaget kan du vælge side- og valgfag i mix, music management og larm og kaos

Oversigt

Hovedfag

Undervisning 10,5 timer om ugen fordelt på tre dage – både efterår og forår.

Selina Gin

Selina Jane, underviser i musik på Roskilde Festival Højskole

Selina er kendt under soloprojektet Selina Gin, tidligere medlem af Nelson Can og uddannet på musikkonservatoriet.

Mathias Pedersen Smidt

Mathias trækker veksler på sin egen omfattende baggrund som komponerende og udøvende musiker og producer i blandt andet JÆRV.

Elevproduktioner

Flere af elevernes produktioner er udgivet under foreningen RoFH Records, en kunstnerisk platform organiseret af tidl. elever på Roskilde Festival Højskole.

Besøg os

Vi vil vildt gerne invitere på besøg her på Roskilde Festival Højskole og vise dig Danmarks nye musikhøjskole.

Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt vores brochure om musik og Roskilde Festival Højskole

Klik her og bestil vores brochure og oplev hvorfor vi sammen med Roskilde Festival skaber dit livs højskoleophold med musik, sangskrivning og produktion.

Musiklokalet og studierne

Musiklokalet er delt i tre rum, der samlet set udgør over 110 kvm. Lokalet er en musikalsk legeplads udstyret med nyt professionelt musik-, lyd- og optageudstyr. I vores to lydstudier kan du få timer til at gå med at nørde med din produktion, og du kan uforstyrret indspille dit instrument eller træne din stemme til din næste optræden eller produktion. Udover musiklokalet bruger vi Orange Foredragssal til lyttesessions, koncerter m.m. og vi tager også andre lokaler i brug til sangskrivning, fordybelse, DJ-sets med mere. Foruden diverse instrumenter i musik ejer skolen desuden to stemte flygler og to stemte oprejste pianoer, der er placeret forskellige tilgængelige steder på skolen.

Søger du en højskole med musik på Sjælland?

Udover højskolens egne faciliteter og koncerter, så byder Roskilde By (?) på flere små scener, hvor vi enten kan nyde andre kunstnere eller indtage scenen selv. Tæt på højskolen tilbyder Danmarks Rockmuseum Ragnarock, Paramount og Hal 12 mindre undergrundsscener, og vi har et tæt samarbejde med spillestedet Gimle, der har et mangfoldigt musikprogram. Med vores nærhed til København og tilknytning til Roskilde Festival, er Roskilde Festival Højskole et oplagt valg, hvis du overvejer at tage på musikhøjskole på Sjælland.