AnsøgBook en rundvisningRing mig opBestil brochure

Musik

”I became aware that all sounds can make meaningful language.”

Fordyb dig i en verden af musik på Roskilde Festival Højskole, og styrk din musikalske profil som musiker, sangskriver og producer.

I musikfagene skriver, komponerer og analyserer vi sange, og du får mulighed for at folde dig ud i vores helt nye og unikke musikalske rammer i Roskilde og i samarbejde med Roskilde Festival.

Vi er ikke kun en musikhøjskole med musikkurser, men har fokus på en bred vifte af værdier og fagligheder, der udvikler dig som person og menneske. Du kan eksempelvis kombinere et musikfag på højskolen med et hovedfag i maker eller ledelse.

Sangskriver

Komposition, sang og optræden

Faget sangskriver har som formål at udvikle dit personlige og kunstneriske ståsted. På Roskilde Festival Højskole tror vi på, at det bedst lader sig gøre gennem en kreativ og kunstnerisk skabende proces sammen med andre, og når musik sættes i relation til det, der rører sig i dig og rører sig omkring dig.

Musik er et nødvendigt menneskeligt udtryk på linje med al øvrig kunst. Musik skaber forandring og medvirker til at forme vores identitet; fra individ til fællesskab, fra skabelsen af helt nære relationer til store samfundsmæssige bevægelser.

Undervisningen

I sangskriver kommer du frem for alt til at skrive sange og udtrykke dig musikalsk. Sangskrivning er et håndværk, der skal læres gennem praksis. I fællesskab med fagets erfarne underviser og gæsteundervisere bliver du fortrolig med øvelser og teknikker til at give ordene, melodierne og harmonierne liv og udtryk.

Faget er for alle – trænede som utrænede – der har lyst til at skabe og udtrykke sig gennem musik. Både individuelle og kreative processer er i fokus, og undervejs får du mulighed for at fremføre dine værker på højskolen eller måske endda på en af byens små undergrundsscener.

Fag i faget

Hørelære, sangundervisning, tekstskrivning, co-writing camps, melodilære, genrekendskab, musikalsk identitet, musikken i samfundet, arrangement, produktion, studieteknik, indspilning, koncert.

Faget som levevej

Drømmer du om en musikalsk karriere så er faget sangskriver et kreativt frirum til at afprøve og videreudvikle din passion for musik. Om du vil bruge det til at dygtiggøre dig til konservatoriet, lærer- og pædagoguddannelsen, musikvidenskab eller som gademusikant er helt op til dig. Skolen og fagets underviser står altid klar med gode råd og anbefalinger i forhold til at afklare din vej.

Periode

1. periode
6-7 uger afhængig af kursus
10 timer/uge

Undervisere

Vi præsenterer vores undervisere i november 2018.

Studiet

Musiklokalet er delt i tre rum, der samlet set udgør over 110 kvm. Lokalet er en musikalsk legeplads udstyret med nyt professionelt musik-, lyd- og optageudstyr. I vores mixerrum kan du få timer til at gå med at nørde med din produktion, og i vores speakerbox kan du uforstyrret indspille dit instrument eller træne din stemme til din næste optræden.

Urban

Komposition og producer

I fællesskab, gennem leg og med din passion for musik som afsæt, udvikles du som musiker. I Urban har du modet til at eksperimentere og lære af dine fejl. Gennem komposition, produktion og optræden hjælper vi dig med at finde dit musikalske ståsted.

Musikken er grænseløs, og på Roskilde Festival Højskole arbejder vi derfor med mange forskellige genrer med en ambition om at nedbryde konventioner og skabe nye toner.

Undervisningen

I Urban arbejder vi med alt fra græsrodsmusik til nye trends, og vi lader os inspirere af musikkens små og store helte – og af hinanden.

I faget får du en legeplads af muligheder og redskaber til at skabe tekst, harmonier og beats. Undervisningen tager afsæt i egne og fælles værker, og i processen med at skabe modtager du kreativ sparring og professionel vejledning af fagets underviser og gæstelærere.

Faget er for alle – trænede som utrænede – der føler en musikalsk skabertrang og som har lysten til at udtrykke sig gennem musik. Vi opfordrer dig til at have modet til at kaste dig ud på det dybe og vi udfordrer gængse produktions- og koncertformater. Gennem øvelse, benspænd, samarbejde og optræden bliver du bevist om, at musik kan være større end dig!

Fag i faget

Musikforståelse, sangskrivning, stemmetræning, optræden, komposition, audio-recording, sampling, mixing, studieteknik, akustik, Ableton Live, Logic, plug-ins, live afvikling.

Faget som levevej

Drømmer du om en musikalsk karriere så er faget et kreativt frirum til at afprøve og videreudvikle din passion for musik. Om du vil bruge det til at dygtiggøre dig til konservatoriet, musikvidenskab eller som gademusikant er helt op til dig, men skolen og fagets underviser står altid klar med gode råd og anbefalinger i forhold til at afklare din vej.

Periode

2. periode
11-12 uger afhængig af kursus
10 timer/uge

Undervisere

Vi præsenterer vores undervisere i november 2018.

Området

Udover højskolens egne faciliteter og koncerter, så byder byen på flere små scener, hvor vi enten kan nyde andre kunstnere eller indtage scenen selv. I vores nærområde tilbyder Danmarks Rockmuseum Ragnarock, Paramount og Hal 12 mindre ’undergrunds’ scener, ligesom byens spillested Gimle og Gimles cafe har et mangfoldigt musikalsk program.