Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Musik

Sangskrivning på Roskilde Festival Højskole

Musik er et kreativt skaberfag, hvor sangskrivning er det altoverskyggende omdrejningspunkt.

Det er ikke et must at kunne mestre et instrument for at skrive gode sange. I faget arbejder vi med små del-øvelser undervejs, som kan hjælpe alle på vej i jagten på at skrive en sang.

Vi arbejder især med det personlige kunstneriske udtryk og hvordan vi kan styrke det ved at dykke længere ned i hvad der driver dig som sangskriver. Vi søger også mod grænserne og udfordringerne, så udtrykket kan opnå nye nuancer. Hvem ved: måske du vil opdage et stiludtryk, du ellers aldrig har beskæftiget dig med, som ender med at blive dit nye kald?

Undervisningen

I undervisningen fokuserer vi på det tekstlige udtryk, vokalens plads i arrangementet, de små detaljer man har med på sine optagelser eller i sin live-performance, det æstetiske og personlige udtryk, samt hvordan kompositionen og arrangementet udfylder og understøtter værkets endelige udtryk. En del af undervisningen består af at vise din egen musik til andre, både i lytte- og feedback-sessions og som optrædende. I fællesskab med andre eller som soloartist arbejder vi med live-afvikling, lydinstallationer og live-effekter, som underbygger dit nysgerrige og originale kunstneriske udtryk.

Vi lytter også meget til musik, hvor vi kan dykke ned i metoder, processer og gemte perler i musikken. Pop eller niche og alt derimellem – det hele kan åbne nye døre.

Vi har selvfølgelig festivalen vi skaber og spiller på hver sommer i form at vores helt eget community campingområde kaldet Common Ground, men udover det har vi “RoFH Nights” i hver periode, hvor alle hovedfagene viser deres fag frem som udstilling eller på live scenen.

Hvis man gerne vil dygtiggøre sig eller nørde indenfor mix og mastering af sine sange, så kan man med fordel vælge sidefaget ‘Producer’. Der bliver der undervist specifikt i Ableton og Logic, plugins og gennemgange af effekter og mixing. Hvis du er vant til at bruge andre programmer, må du også meget gerne arbejde videre i dem. Samtidig skal du arbejde med æstetik og stilistiske virkemidler, så du kan få det, du har at sige, så klart ud af højtalerne som muligt.

Fag i faget

Musikforståelse, sangskrivning, komposition, audio-recording, akustik, sampling, mixing, studieteknik, produktion, performance, genrekendskab, Ableton Live, Logic, plug-ins, live afvikling.

Faget som levevej

Drømmer du om en musikalsk karriere, så er forløbet et kreativt frirum til at afprøve og videreudvikle din passion for musik. Om du vil bruge det til at dygtiggøre dig til konservatoriet, lærer- og pædagoguddannelsen, musikvidenskab eller som gademusikant er helt op til dig. Skolen og fagets underviser står altid klar med gode råd og anbefalinger i forhold til at afklare din vej.

Oversigt

Hovedfag

Undervisning 10,5 timer om ugen fordelt på tre dage – både efterår og forår.

Selina Gin

Selina Jane, underviser i musik på Roskilde Festival Højskole

Selina er kendt under soloprojektet Selina Gin, tidligere medlem af Nelson Can og uddannet på musikkonservatoriet.

Mathias Pedersen Smidt

Mathias trækker veksler på sin egen omfattende baggrund som komponerende og udøvende musiker og producer i blandt andet JÆRV.

Elevproduktioner

Flere af elevernes produktioner er udgivet under foreningen RoFH Records, en kunstnerisk platform organiseret af tidl. elever på Roskilde Festival Højskole.

Besøg os

Vi vil vildt gerne invitere på besøg her på Roskilde Festival Højskole og vise dig Danmarks nye musikhøjskole.

Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt vores brochure om musik og Roskilde Festival Højskole

Klik her og bestil vores brochure og oplev hvorfor vi sammen med Roskilde Festival skaber dit livs højskoleophold med musik, sangskrivning og produktion.

Musiklokalet og studierne

Musiklokalet er delt i tre rum, der samlet set udgør over 110 kvm. Lokalet er en musikalsk legeplads udstyret med nyt professionelt musik-, lyd- og optageudstyr. I vores to lydstudier kan du få timer til at gå med at nørde med din produktion, og du kan uforstyrret indspille dit instrument eller træne din stemme til din næste optræden eller produktion. Udover musiklokalet bruger vi Orange Foredragssal til lyttesessions, koncerter m.m. og vi tager også andre lokaler i brug til sangskrivning, fordybelse, DJ-sets med mere. Foruden diverse instrumenter i musik ejer skolen desuden to stemte flygler og to stemte oprejste pianoer, der er placeret forskellige tilgængelige steder på skolen.

Søger du en højskole med musik på Sjælland?

Udover højskolens egne faciliteter og koncerter, så byder Roskilde By (?) på flere små scener, hvor vi enten kan nyde andre kunstnere eller indtage scenen selv. Tæt på højskolen tilbyder Danmarks Rockmuseum Ragnarock, Paramount og Hal 12 mindre undergrundsscener, og vi har et tæt samarbejde med spillestedet Gimle, der har et mangfoldigt musikprogram. Med vores nærhed til København og tilknytning til Roskilde Festival, er Roskilde Festival Højskole et oplagt valg, hvis du overvejer at tage på musikhøjskole på Sjælland.