Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Sangskriver

Komposition, sang og optræden

Faget Sangskriver har som formål at udvikle dit personlige og kunstneriske ståsted. På Roskilde Festival Højskole tror vi på, at det bedst lader sig gøre gennem en kreativ og kunstnerisk skabende proces sammen med andre, og når musik sættes i relation til det, der rører sig i dig og rører sig omkring dig.

Musik er et nødvendigt menneskeligt udtryk på linje med al øvrig kunst. Musik skaber forandring og medvirker til at forme vores identitet; fra individ til fællesskab, fra skabelsen af helt nære relationer til store samfundsmæssige bevægelser.

Undervisningen

I Sangskriver kommer du frem for alt til at skrive sange og udtrykke dig musikalsk. Sangskrivning er et håndværk, der skal læres gennem praksis. I fællesskab med fagets erfarne underviser og gæsteundervisere bliver du fortrolig med øvelser og teknikker til at give ordene, melodierne og harmonierne liv og udtryk.

Faget er for alle – trænede som utrænede – der har lyst til at skabe og udtrykke sig gennem musik. Både individuelle og kreative processer er i fokus, og undervejs får du mulighed for at fremføre dine værker på højskolen eller måske endda på en af byens små undergrundsscener.

Fag i faget

Hørelære, sangundervisning, tekstskrivning, co-writing camps, melodilære, genrekendskab, musikalsk identitet, musikken i samfundet, arrangement, produktion, studieteknik, indspilning, koncert.

Faget som levevej

Drømmer du om en musikalsk karriere så er faget sangskriver et kreativt frirum til at afprøve og videreudvikle din passion for musik. Om du vil bruge det til at dygtiggøre dig til konservatoriet, lærer- og pædagoguddannelsen, musikvidenskab eller som gademusikant er helt op til dig. Skolen og fagets underviser står altid klar med gode råd og anbefalinger i forhold til at afklare din vej.

Periode

1. og 3. periode
6-7 uger afhængig af kursus
8,5 timer/uge

Underviser

Soffie Viemose er sanger og laptopmusiker.

Læs et portræt af Soffie:

“Jeg vil gerne få eleverne til at tænke mere abstrakt om musik”.

Soffie Viemose, underviser i elektronisk musik på Roskilde Festival Højskole

Besøg os

Vi vil vildt gerne invitere på besøg her på Roskilde Festival Højskole og vise dig Danmarks fedeste musikhøjskole. Vi betaler din transport. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt vores materiale

Klik her og bestil vores materiale og oplev hvorfor vi sammen med Roskilde Festival skaber dit livs højskoleophold med komposition, sangskrivning og optræden.