Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Musikken modtager stor donation

Augustinus Fonden har besluttet at donere 934.000 dkr. til Roskilde Festival Højskole. Pengene øremærkes inventar og udstyr til musikken og højskolens musiklokale, der får en fremtrædende plads på den nybyggede højskole.

Augustinus Fonden har en lang tradition for at støtte dansk musikliv, især det klassiske. Derfor er donationen til Roskilde Festival Højskole et nyt initiativ for Fonden. Højskolen forener imidlertid en bred vifte af de emneområder, som Fonden ellers beskæftiger sig med – både det kulturelle med fokus på kunst, kreativitet, komposition og musikalsk fødekæde, det sociale og det uddannelsesmæssige. Det støtter vi med denne donation, og vi ser frem til at følge vækstmiljøet omkring den nye højskole,” siger fondsdirektør Frank Rechendorff Møller.

Augustinus Fonden blev stiftet af Ludvig Augustinus tilbage i 1942. Fondens grundlægger havde selv en stærk musikalsk og kunstnerisk interesse, og derfor er disse områder blandt Fondens primære støtteområder. Fonden donerer 200-300 mio. hvert år, og en andel af disse midler tilfalder nu Roskilde Festival Højskole.

Musiklokalet er placeret ovenpå foredragssalen

Musik skaber fællesskaber

Donationen fra Augustinus Fonden er med til at understøtte højskolens ambition om at etablere en praksisnær, tidssvarende og multifunktionel undervisningsfacilitet i faget musik, og ikke mindst musikken kommer til at spille en stor rolle på højskolen.

Musik bliver en ufravigelig del af hverdagen på Roskilde Festival Højskole. Ikke bare som hovedfag og med afsæt i vores tætte relation til begivenheden Roskilde Festival, men fordi musikken har en evne til at binde fællesskaber sammen gennem forskellige udtryk og genrer. Med bevillingen fra Augustinus Fonden får vi mulighed for at tilbyde vores elever nogle fantastiske muligheder for at skabe og udvikle deres musikalske fundament og personlige udtryk gennem musikken.” siger forstander for Roskilde Festival Højskole Jesper Øland.

Læs også: Musik som hovedfag

Et musikalsk frirum

Højskolens musiske faglokale består af tre faciliteter; Øvelokalet som en rummelig, musikalsk legeplads, studiet, hvor der kan nørdes med produktioner, og speakerboxen, hvor man uforstyrret kan indspille et instrument eller øve en vokal.

Musikfaget bliver legeplads for to hovedfag på højskolens lange elevophold; Sangskriver og Urban. Fagene har til formål at fremelske personlige erfaringer og kunnen i forbindelse med komposition, produktion og optræden. Derudover tilbydes flere mindre valgfag i musik – blandet andet sammenspil og lyddesign.

Læs også: Valgfag på højskolen

Fakta

  • Roskilde Festival Højskole modtager de første elever den 6. januar 2019 – der er åben for tilmelding!
  • Højskolen bygger på idealerne bag Roskilde Festival, og tilbyder et frirum, der udfordrer eleverne til at finde nye sider af sig selv og omdanne deres drømme til praktik og nye idéer.
  • Højskolen har plads til 120 elever og tilbyder forårshold, efterårshold og årshold af henholdsvis seks, fire og 10 måneders varighed.
  • Højskolen bliver på ca. 5.200 kvadratmeter fordelt på 2.600 kvadratmeter elev- og lærerboliger og 2.600 kvadratmeter undervisnings- og kostskolefaciliteter og bygges i og omkring en tidligere betonproduktionsfabrik i den kreative bydel Musicon i Roskilde.
  • Musicon ligger ca. 2 km. fra Roskildes historiske centrum og ca. 1 km fra Orange scene, og rummer et musisk kreativt vækstmiljø, med nye øvelokaler, blomstrende undergrundsscener og et rockmuseum.
  • Det samlede budget til etableringen af Roskilde Festival Højskole beløber sig til 160 mio. kr., hvoraf Roskilde Festival har forpligtet sig til at bidrage med 34,5 mio. kr. De øvrige primære bidragsydere er Roskilde Kommune (53,5 mio. kr.), Realdania (50 mio. kr.) og A.P. Møller Fonden (20 mio. kr.). Hertil kommer bevillinger fra Knud Højgaards Fond (1 mio.) samt øremærkede midler til inventar fra Tuborgfondet (2,1 mio. kr.) og Lauritzen Fonden (250.000 kr.)