Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Nephew åbner Roskilde Festival Højskole med officiel indvielsessang

Nye højskoler har tradition for at markere deres åbning med en særlig sang. Det gør Roskilde Festival Højskole også i forbindelse med skolens officielle indvielse fredag den 22. februar 2019. Titlen på indvielsessangen er ‘At Dø Er At Rejse’, og bag den står Nephew, der giver en ekstraordinær koncert på højskolen samme aften.

Nogle af de mest kendte indvielsessange til højskoler er skrevet af store danske digtere. Blandt dem finder man Inger Christensen, Ebbe Kløvedal Reich, Jakob Knudsen, Ole Wivel — og nu altså også Nephew.

De fleste fællessange, der har formået at overleve deres samtid, bærer ofte på et enkelt budskab af almen karakter. Der synges om lyset og mørket, kærligheden, årstiderne og friheden.

Det har fra starten været en fælles ambition for Nephew og Roskilde Festival Højskole at skabe en moderne fællessang, der udfordrer genren, og som formår at leve videre.

Danmarks succesfulde band Nephew er ophavsmænd og -kvinde til den sang, der nu på fredag markerer den officielle indvielse af Roskilde Festival Højskole.

“Der er noget helt særligt over at få lov at indvie en ny højskole med en sang. At lave musik til et helt konkret sted på jorden, som samtidig stikker sine rødder dybt ned i den danske kultur.”

Simon Kvamm besøgte højskolen 14. januar, hvor han fortalte eleverne om arbejdet med den nye fællessang "At Dø Er At Rejse" og om sine egne erfaringer med at gå på højskole.

Nephew har gennem flere år søgt inspiration i den danske sangskat. Senest har de med udgivelsen Ring—i—Ring genfortolket sange som ‘Den blå anemone’ og ‘Sig månen langsomt hæver’. Derfor falder det bandet helt naturligt at byde ind med deres bud på en moderne fællessang.

Simon Kvamm, sangskriver og forsanger i Nephew, siger:

Der er noget helt særligt over at få lov at indvie en ny højskole med en sang. At lave musik til et helt konkret sted på jorden, som samtidig stikker sine rødder dybt ned i den danske kultur. Derfor er vi i Nephew ikke så lidt stolte over, at vores sang om ‘At Dø Er At Rejse’ bliver den officielle indvielsessang for Roskilde Festival Højskole.”

Jesper Elkjær Øland, forstander på Roskilde Festival Højskole, udtaler:

“Vi har været på jagt efter en sang med potentiale til at overleve sin egen tid, men også en sang med noget på hjerte, der bidrager med noget nyt til den danske fællessangstradition. Ikke fordi vi tror, vi kan genopfinde fællessangen, men fordi vi drømmer om, at sangen både kan synges af 70.000 publikummer foran Orange Scene og af 100 elever i vores foredragssal en mandag morgen, mens solen står op.”

Indvielsessangen ‘At Dø Er At Rejse’ præsenteres for offentligheden i forbindelse med den officielle indvielse af Roskilde Festival Højskole fredag den 22. februar 2019.