Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Roskilde Festival Højskole har valgt skolens første forstander

Når Roskilde Festival Højskole åbner for elever den 6. januar 2019 vil det være med en af de drivende kræfter bag skolens tilblivelse i spidsen.

Med udgangspunkt i et stort hjerte for de unge og for højskolen, og efter 8 års stor indsats på tidsbegrænsede ansættelser, har bestyrelsen besluttet at fastansætte Jesper Elkjær Øland som den første forstander for Roskilde Festival Højskole.

”I de sidste otte år har Jesper Elkjær Øland været den drivende kraft i at få finansieringen, byggeprocessen samt udviklingen af det nyskabende pædagogiske indhold på plads. Jesper brænder for højskolen, og han besidder alle de kompetencer, der skal til for at føre højskolen sikkert frem til den officielle åbning og den efterfølgende udvikling og drift. Vi er derfor utroligt glade for, at vi kan fastansætte Jesper, fordi vi nu ved, at højskolen ikke bare var en fantastisk ide men nu bliver realiseret”, siger Christine Antorini, bestyrelsesformand for Roskilde Festival Højskole.

Højskolen åbner først for elever den 6. januar 2019, men ansættelsen træder i kraft nu pr 1. juli 2017. I forbindelse med årets festival er højskolen da også allerede i fuld gang med at realisere skolens værdier.

”Jeg er selvfølgelig utrolig glad og stolt over den tillid bestyrelsen har valgt at vise mig, men Roskilde Festival Højskole var aldrig blevet realiseret uden dedikerede menneskers indsats og stædighed. Det ser man ikke mindst i forbindelse med årets festival, hvor vi med hjælp fra mere end 30 engagerede frivillige bygger nye fællesskaber mellem næsten 3000 festivaldeltagerne i Settle´n Share. Samtidig løfter Roskilde Festival Højskoles venner et kæmpe ansvar for mere end 160 frivillige sikkerhedsvagter. Så når jeg påtager mig opgaven er det med en stor grad af ydmyghed og respekt for det store fællesskab omkring højskolen”, siger Jesper Elkjær Øland, forstander for Roskilde Festival Højskole.

Blå bog for Jesper Elkjær Øland

Jesper Elkjær Øland har engageret sig i højskolearbejde siden 1995, hvor han først var elev på Ry Højskole og efterfølgende ansat som elevadministrator. Fra 1997 til 2006 har han været aktiv bestyrelsesmedlem og medvirket til at udvikle forskellige nyskabende kursusformater. Jesper er uddannet folkeskolelærer fra Århus Seminarium i 2001, og blev herefter ansat som projektleder i Højskolernes Hus i København, hvor han blandt andet i perioden fra 2002-2007 udviklede et nært samarbejde med Roskilde Festival i forbindelse med litteraturscenen ’Højskolernes Spoken Word’. Han har sideløbende studeret filosofi på DPU og uddannet sig indenfor administration og ledelse.

Jesper Elkjær Øland er 44 år, opvokset på Thyholm i Nordvestjylland. Han bor i bofællesskab i Trekroner med sin hustru, forlagschef Lisbeth Elkjær Øland og deres to døtre, Lærke og Solvej.

Fakta

  • Højskolens værdier er præget af det frivillige engagement, det humanitære fokus og den skaberkraft, der hvert år udgør begivenheden og fællesskabet Roskilde Festival.
  • Højskolens fagprofil består af fag inden for kunst, musik, ledelse og kommunikation, fx Dream city, Politisk kommunikation, Verdensborger, Leadership, Global storyteller, Sangskriver og Urban.
  • Roskilde Festival Højskole åbnede for tilmelding i forbindelse med første spadestik den 27. marts 2017. Højskolen har allerede modtaget de første elevtilmeldinger til forårskurset i januar 2019
  • Højskolen har plads til 120 elever og tilbyder forårshold, efterårshold og årshold af henholdsvis seks, fire og 10 måneders varighed.
  • Højskolen bliver på ca. 5.200 kvadratmeter fordelt på 2.600 kvadratmeter elev- og lærerboliger og 2.600 kvadratmeter undervisnings- og kostskolefaciliteter og bygges i og omkring en tidligere betonproduktionsfabrik i den kreative bydel Musicon i Roskilde.
  • Musicon ligger ca. 2 km. fra Roskildes historiske centrum og ca. 1 km fra Orange scene, og rummer et musisk kreativt vækstmiljø, øvelokaler, makerspace, værksteder, undergrundsscener og et rockmuseum.
  • Etableringen af højskolen er støtte med bidrag fra Roskilde Festival (34,5 mio. kr.), Roskilde Kommune (53,5 mio. kr.), Realdania (50 mio. kr.) og A.P. Møller Fonden (20 mio. kr.). Hertil kommer bevillinger fra Knud Højgaards Fond (1 mio. kr.) samt øremærkede midler til inventar fra Tuborgfondet (2,1 mio. kr.), Lauritzen Fonden (250.000 kr.) og Augustinus Fonden (934.000 kr.).

Nærmere oplysninger

Bestyrelsesformand Christine Antorini tlf. 61624459

Forstander Jesper Øland tlf. 28874501