Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Rutineret forretningsfører til Roskilde Festival Højskole

Med sammenlagt 14 års skoleerfaring i bagagen har festivalhøjskolen valgt en rutineret højskoleforretningsfører til at opbygge skolens administration og til at stå i spidsen for skolens økonomi.

Roskilde Festival Højskole har valgt den 46-årige Karina Helbo Nielsen som skolens første forretningsfører. Fra den første april overtager hun ansvaret for skolens økonomi og for opbygningen af højskolens administration.

Det er kun en uge siden at højskolen kunne offentliggøre ansættelsen af højskolens viceforstander, men allerede nu suppleres den pædagogiske ledelse med en administrativ leder. Timingen af ansættelsen falder i takt med et voksende antal ansættelser, elevtilmeldinger og et stigende antal administrative opgaver. Opgaven med at finde den helt rigtige profil har ikke været helt let. Højskolens forstander Jesper Elkjær Øland siger

”Erfaring med højskoleadministration og grundighed har været nøgleord for både mig og for bestyrelsen, men erfarne højskoleforretningsførere hænger bestemt ikke på træerne, men så dukkede Karina op. Det stod hurtigt klart, at vi med Karina får hele pakken og et menneske der ikke bare kan varetage opgaven med at opbygge højskolens administration og holde styr på økonomien, men som også brænder for de unge.”

Fra 2007 til 2015 var hun det stabile administrative anker på den Rytmiske Højskole i Vig, hvor hun i en periode også videreuddannede sig til mentor for skolens elever. Med et ønske om mere ansvar og nye udfordringer tiltrådte hun i september 2015 en ny stilling på Stenhus Kostskole ved Holbæk. Siden har hun ønsket at vende tilbage til højskolen. Karina Helbo Nielsen siger:

At blive kontaktet af en ny højskole, og få muligheden for at opbygge og præge en administration fra grunden, var en chance, som jeg ikke kunne lade gå fra mig. Efter nogle møder og efter at have læst om ambitionerne for Roskilde Festival Højskole, var jeg ikke i tvivl om, at her ville jeg kunne bidrage med en masse nyttig viden, erfaringer og engagement. Jeg er glad for at valget faldt på mig og glæder mig rigtig meget til, at komme tilbage til højskolelivet.”

Roskilde Festival Højskoles nye forretningsfører tiltræder stillingen den 3. april, en måned før højskolens administration flytter fra sine midlertidige faciliteter på Roskilde Festivals sekretariat til højskolens egne lokaler på Basgangen 20 på Musicon i Roskilde.

Blå bog

Fra en stilling som bogholder hos MT-Højgaard, fik Karina Helbo Nielsen sine første erfaringer med højskoleadministration i 2004, hvor hun var ansat som vikar på Ubberup Højskole. Jobbet på Ubberup førte til en stilling som forretningsfører på Johan Borups Højskole i København, hvor hun var ansat frem til 2007, hvorefter hendes interesse for heste og hjemmevante forhold bragte hende til Vig, hvor hun overtog ansvaret for administrationen på den Rytmiske Højskole.

Karina Helbo Nielsen er 46 år, bor i Snertinge ved Holbæk med sin samlever, programmør Holger Pedersen, en datter på 19 og en søn på 14.