Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Sundhedsstyrelsen er en flok amatører

Efter højskolerne har fået lov at åbne ændrer Sundhedsstyrelsen retningslinjerne radikalt. På Roskilde Festival Højskole undrer forstanderen sig over hvad der foregår i styrelsen.

Endnu en gang skal højskoleeleverne holde for og acceptere nye restriktioner i deres hverdagsliv.

Igennem den seneste uge har højskolerne forberedt sig intensivt på at gennemføre en god og sikker åbning for deres elever, og eleverne sidder med spænding og venter på at komme tilbage på højskolerne og til deres livs forår, efter at have været sendt hjem siden 11. marts.

Hele den planlægning kan højskolerne nu smide på gulvet og starte forfra efter at de sent i går aftes fik at vide at retningslinjerne for opdeling af familiegrupper ændres fra 20 til 8. Dette ændrer fundamentalt planlægningen da inddelingen i familiegrupper er omdrejningspunktet i alle dele af forberedelsen.

Forstander på Roskilde Festival Højskole Hans Christian Nielsen udtaler:
“Jeg er dybt forundret. Hvordan kan Sundhedsstyrelsen ændre sine retningslinjer så fundamentalt blot få dage efter de er udkommet, og dagen efter skolerne har fået lov til at åbne. Det kan på ingen måde være begrundet i en evidensbaseret vurdering af en ændring af smittetrykket på så få dage. Jeg må sige det virker mildest talt amatøragtigt.”

Når ændringen ikke kan være evidensbaseret, så må højskolerne stille sig selv spørgsmålet, om det så er politik eller bare almindeligt sjusk fra Sundhedsstyrelsens side.

“Vi skal selvfølgelig overholde de nye retningslinjer, for hvis der er noget, vi taler om på Roskilde Festival Højskole i øjeblikket, så er det samfundssind. Jeg synes Sundhedsstyrelsen skylder alle landets højskoleelever en forklaring og en undskyldning,” afslutter forstanderen.

Kontaktinfo:
Kirsten Ida Enemark, 31 25 50 55‬
Presse, Roskilde Festival Højskole