Identitet
I Identitet – køn, mening og samfund er formålet at blive klogere på mennesket/samfundet og skabe dialog og møder om identitet og forskellighed samt at øve os i at bygge broer og skabe forståelse mellem mennesker gennem kunst og kultur.
Vi har forskellige udgangspunkter for at deltage i den demokratiske samtale og alle har ikke samme vilkår i alle rum. Vi ønsker at arbejde politisk inkluderende, medfølende og lyttende for personer med minoritetsbaggrund, men hvor der samtidig er plads til at træde forkert og lære. Vi er formet af vores kultur og faget vil derfor gå undrende og undersøgende til værk, for at forstå de dynamikker som udgør privilegier og ulighed. Hvordan kan vi skabe et inkluderende og progressivt rum?
På Roskilde Festival Højskole øver vi os i det til hverdag, men vi vil også gerne gøre en forskel for og med andre.
Undervisning foregår i et undersøgende rum, hvor vi sammen skal eksperimentere med det at skabe tryggere rum for samtaler om identitet. Safe space er en utopi, så hvordan kan vi sammen skabe tryggere rum for og med minoritetsgrupper? På faget arbejder vi også praktisk og projektorienteret med at skabe inkluderende events, kampagne og/eller videndelingsplatforme – her har vi vi eksempelvis tidligere har lavet Talk Town Roskilde. Undervejs får vi besøg af meningsdannere, aktivister, fremtrædende kulturpersonligheder og græsrodsbevægelser
I Identitet – køn, mening og samfund søger vi viden om krop, køn, seksualitet, racisme, politik for at skabe et bedre grundlag for at skabe forandring. På faget forsøger vi at have en konstruktiv tilgang til viden og dialog. I vores samfund taler vi meget om hvad vi ikke har lyst til eller hvad der er forkert og skamfuldt. Der er et stort fokus på nej. Og det er der selvfølgelig stadig behov for. Men vi skal ikke glemme at tale om det vi har lyst til og hvad der driver os som mennesker.