Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Tilskud tilhøjskoleophold

Der findes forskellige muligheder for at få økonomisk støtte og vejledning i forbindelse med dit højskoleophold. Herunder har vi lavet en oversigt, men tøv ikke med at tage kontakt for at høre nærmere.

Tilskud, støtte og vejledning

Studievejledning

Studievejledningen på Roskilde Festival Højskole kan hjælpe dig på vej, og forsøge at afklare og gøre dig klogere på din fremtidige beskæftigelse eller uddannelsesvalg. I løbet af højskoleopholdet vil du få afprøvet og udvidet nogle faglige kompetencer, som kan være med til at hjælpe dig i den rigtige retning.

Unge uden ungdomsuddannelse

Er du mellem 17 ½ og 25 år og ikke har færdiggjort en ungdomsuddannelse, har du mulighed for at få tilskud til højskoleophold. Det er en forudsætning for støtteordningen, at du gennemfører kurset, du har tilmeldt dig. Kontakt os og hør nærmere om dine muligheder.

Pit-stop

Er du kommet i tvivl, om du har valgt det rette studie, eller trænger du bare til en pause fra din uddannelse, så har du hos de fleste højskoler mulighed for at tage på højskole til reduceret pris.

Det eneste, du skal gøre, er at tilmelde dig via ansøgningsformularen. I feltet ’Lidt om dig’ skal du kort fortælle, hvem du er, hvilken uddannelse du er i gang med, og hvorfor du har brug for et pit-stop på Roskilde Festival Højskole. Derefter kontakter vi dig for efter en samtale at vurdere, om vi kan tilbyde dig et pit-stop med en særlig pris.

Højskolestipendiet

Højskolestipendiet kan du ansøge for at modtage økonomisk tilskud til at nedsætte egenbetalingen for et højskoleophold af mindst 12 ugers varighed på en dansk folkehøjskole.

Der kan ydes støtte til nedsættelse af den enkelte elevs egenbetaling på op til den på finansloven fastsatte mindste egenbetaling. For 2023 er dette 1071 kr.pr. uge pr. elev for kostelever, og 861 kr. pr. uge pr. elev for dagelever.

Mentorelever

Elever mellem 17 ½ og 25 år uden ungdomsuddannelse, har mulighed for at gå på skolen og være tilknyttet en mentorordning.

En mentor fungerer som en personlig vejleder og en ekstra støtte til den unge, som har risiko for ikke at gennemføre en ungdomsuddannelse. For at blive mentorelev, skal du sammen med din UU-vejleder udarbejde en uddannelsesplan, som skal godkendes inden opholdets start. I løbet af opholdet kan du bruge din mentor som en støtte i forhold til både personlige og faglige udfordringer. Mentoren kan desuden hjælpe med at finde en retning i forhold til uddannelsesvalg efter højskolen.

Elevstøttepuljen

Elevstøttepuljen er en del af Roskilde Festival Højskoles Elevforening og har til formål er at give økonomisk støtte til individer, der har behov for støtte for at kunne starte på et af Roskilde Festival Højskoles lange kurser.

Puljen administreres af et selvstændigt udvalg, hvor ét af medlemmerne også er en del af elevforeningens bestyrelse.

Gå til ansøgningsformular

Kommunestøtte

Enkelte kommuner yder særlig støtte til højskoleophold. For det meste som en del af et planlagt uddannelsesforløb. Henvend dig til din kommune for nærmere information.

Er du ledig og under 25 år?

Ledige under 25 år kan komme på højskole det første halve år af ledighedsperioden med halve dagpenge. Aftalen indgås i dialog med din A-kasse og/eller dit jobcenter.

Dagpenge og kontanthjælp

Er du i aktiveringsforløb kan et højskoleophold nogle gange være en mulighed. Du skal kontakte dit jobcenter eller din kommune for nærmere oplysninger.

Nordiske elever

Norske elever
Norske elever kan søge stipendium og lån til ophold gennem den norske stats lånekasse for utdanning. Læs mere på www.lanekasse.no eller kontakt lånekassen på +47 22 72 67 00.

Danske, færøske og grønlandske elever kan søge Rigsfællesskabets højskolestipendium.

Svenske elever
Er du svensk statsborger kan du ansøge om støtte til et ophold på en dansk folkehøjskole gennem den Centrala Studiestödsnämmden. Læs mere på www.csn.se eller ring +46 60 18 60 00

Islandske elever
Kommer du fra Island har du mulighed for at søge støtte til et højskoleophold i Danmark hos Foreningen Norden. Læs mere på www.foreningen-norden.dk/stoette-til-skoleophold-for-islaendinge/  eller ring på +45 35 42 63 25

Færøske elever
Færøske elever kan få dækket rejser til og fra Danmark i forbindelse med et højskoleophold. Ring på +298 356 800

Grønlandske elever
For at opnå støtte til et højskoleophold i Danmark skal du henvende dig til din lokale Piareersarfik. Her skal du og uddannelsesvejlederen lave en handleplan for dit højskoleophold.