Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Højskolelærer i musik

Roskilde Festival Højskole søger en alsidig musiker og underviser til at bygge videre på og udfolde mindst et af vores hovedfag i musik i enten 1. og 2. periode og samtidig undervise i mindre endnu ikke definerede valgfag og sidefag.

Vi søger desuden timelærere og løst tilknyttede lærere, der prioriterer deres profession og faglighed ved siden af jobbet som højskolelærer.

Læs om vores hovedfag i Sangskriver og Urban og vores udkast til sidefag og valgfag.

Beskrivelse af stillingen

Som hovedfagslærer på Roskilde Festival Højskole har du lyst til og mod på at kaste dig ud i højskolelivet.

Ud over undervisningen og samværet med eleverne rummer stillingen opgaver tilknyttet de enkelte husgrupper, aften- og weekendvagter, deltagelse i personale- og højskoleudvikling, ugentlige planlægningsmøder, arrangementer, studierejser, projektuger, mv.

Som hovedfagsunderviser tager du afsæt i det formål og de pejlemærker for hovedfagene, som allerede er sat i relation til RoFH’s idealer og værdigrundlag. Inden for denne ramme vil du få frihed til og ansvar for at udvikle hovedfagene og præge dem i den retning, du finder bedst i forhold til din person og faglighed og i forhold til elevernes ønsker og behov. Du er i din ansøgning meget velkommen til at give dine konkrete bud på, hvad hovedfagene inden for Musik skal indeholde, og hvordan de skal foldes ud i praksis.

Og så håber vi selvfølgelig ikke mindst, at højskolens kommende musiklærer kan bokse i tangenterne i forbindelse med fællessang til morgensamlinger, foredrag og andre lejligheder.

Rammer og kultur

Roskilde Festival Højskole er bygget fra grunden, og vi råder over helt nye faciliteter og nyt udstyr. Som hovedfagslærer får du ansvaret for at indtage og præge vores nye musiklokale, der er etableret som et spillested med adskilt mixerrum og indspilningslokale. Musiklokalet er placeret centralt på skolen med mange muligheder for at ’åbne’ faget op og bringe det i anvendelse internt på skolen evt. i samspil med andre fagligheder og udadtil på forpladsen evt. i samarbejde med omkringliggende aktører.

Læs om vores faciliteter i musik

Højskolen er bygget i en tidligere betonproduktionsfabrik i den kreative bydel Musicon i Roskilde. Højskolen er nabo til et sprudlende uddannelsesmiljø, kreative værksteder, skaterpark, danseteater, bryggeri samt et væld af andre kreative og kulturelle aktører, heriblandt Danmarks Rockmuseum – Ragnarock.

Læs om området

Faglige kompetencer

Du har erfaring med undervisning af unge og/eller voksne elever.

Vi ser gerne, at du er uddannet fra konservatoriet, musikvidenskab eller lignende videregående uddannelse, men det er mindst lige så vigtigt, at du har praksiserfaring som udøvende musiker og musikformidler.

Personlige egenskaber

Du brænder for de unge, for at undervise og for at gøre en forskel.

Du har et stærkt netværk blandt andre musikere og til branchen, som du kan bringe i spil i din undervisning eller i forbindelse med skolens øvrige aktiviteter.

Du er kreativ og udadvendt, og du har ideer til og formår at bringe lokalområdet, Roskilde og festivalen i spil i din undervisning.

Læs mere og søg stilling

Da vi skal ansætte alle vores højskolelærere på én gang, har vi samlet den mere generelle information på en fælles side. Her får du alle de oplysninger, du skal bruge for at søge en stilling som højskolelærer på Roskilde Festival Højskole.

Læs om RoFH, vilkår og ansøgningsprocedure, og søg en stilling som højskolelærer.