Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Højskolelærer i politik

RoFH søger en alsidig og erfaren underviser indenfor det politiske felt til at bygge videre på og udfolde mindst et af vores hovedfag i politik i enten 1. og 2. periode og samtidig undervise i mindre endnu ikke definerede valgfag og sidefag.

Vi søger desuden timelærere og løst tilknyttede lærere, der prioriterer deres profession og faglighed ved siden af jobbet som højskolelærer.

Læs om vores hovedfag i Politisk kommunikation og Verdensborger og vores udkast til sidefag og valgfag.

Beskrivelse af stillingen

Som hovedfagslærer på Roskilde Festival Højskole har du lyst til og mod på at kaste dig ud i højskolelivet.

Ud over undervisningen og samværet med eleverne rummer stillingen opgaver tilknyttet de enkelte husgrupper, aften- og weekendvagter, deltagelse i personale- og højskoleudvikling, ugentlige planlægningsmøder, arrangementer, studierejser, projektuger, mv.

Som hovedfagsunderviser tager du afsæt i det formål og de pejlemærker for hovedfagene, som allerede er sat i relation til RoFH’s idealer og værdigrundlag. Inden for denne ramme vil du få frihed til og ansvar for at udvikle hovedfagene og præge dem i den retning, du finder bedst i forhold til din person og faglighed og i forhold til elevernes ønsker og behov. Du er i din ansøgning meget velkommen til at give dine konkrete bud på, hvad hovedfagene inden for Politik skal indeholde, og hvordan de skal foldes ud i praksis.

Og så håber vi selvfølgelig, at højskolens kommende politiklærer formår at bringe det politiske og samfundsspørgsmål i spil i dagligdagen, i form af debatformater og ind i de andre fagområder.

Rammer og kultur

Roskilde Festival Højskole er bygget fra grunden, og vi råder over helt nye faciliteter og nyt udstyr. Som hovedfagslærer får du ansvaret for at indtage faglokalet, udvikle faget og omsætte det til praksis.

Læs om vores faciliteter i politik

Højskolen er bygget i en tidligere betonproduktionsfabrik i den kreative bydel Musicon i Roskilde. Højskolen er nabo til et sprudlende uddannelsesmiljø, kreative værksteder, skaterpark, danseteater, bryggeri samt et væld af andre kreative og kulturelle aktører, heriblandt Danmarks Rockmuseum – Ragnarock.

Læs om området

Faglige kompetencer

Du har erfaring med undervisning af unge og/eller voksne elever.

Vi ser gerne at du har en relevant uddannelse indenfor det politiske eller samfundsvidenskabelige område gerne med retorik som et fagområde, men det er mindst lige så vigtigt, at du brænder for at diskutere, påvirke og engagere, og at du har praksiserfaring fra og indgående kendskab til den politiske verden og til de demokratiske processer.

Personlige kompetencer

Du brænder for de unge, for at undervise og for at gøre en forskel.

Du har et stærkt netværk indenfor den politiske verden, som du kan bringe i spil i din undervisning eller i forbindelse med skolens øvrige aktiviteter.

Du er kreativ og udadvendt, og du har ideer til og formår at bringe lokalområdet, Roskilde og festivalen i spil i din undervisning.

Læs mere og søg stilling

Da vi skal ansætte alle vores højskolelærere på én gang, har vi samlet den mere generelle information på en fælles side. Her får du alle de oplysninger, du skal bruge for at søge en stilling som højskolelærer på Roskilde Festival Højskole.

Læs om RoFH, vilkår og ansøgningsprocedure, og søg en stilling som højskolelærer.