Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Højskole ethelt år

Som årselev på Roskilde Festival Højskole vælger du fire hovedfag, der er fordelt på to perioder i efteråret og to perioder i foråret. Det giver både mulighed for at prøve kræfter med noget helt nyt – og at gå i dybden med de fag, du har mest lyst til at dyrke og blive dygtigere til.

Du er velkommen til at vælge fire forskellige hovedfag i din tid på Roskilde Festival Højskole, men må også meget gerne vælge de samme fag flere gange, hvis du fx tager vælger et højskoleophold for at dygtiggøre dig indenfor et bestemt fag. Derudover vælger du en række valg- og sidefag i starten af hver ny periode.

Som elev på årskurset bliver du en del af hele festivalens årshjul.

Vælg mellem hovedfag i medier, kunst, maker, musik, politik og ledelse

Vær medskaber af kulturevents

I løbet af efteråret har vi to større begivenheder. I første periode samarbejder vi med Roskilde Festival om indholdet på Ungdommens Folkemøde i starten af september.

Ny branche- og vidensfestival i Musicon

I anden periode skaber vi vores egen branche- og vidensfestival, SOUND, med fokus på musik, viden og diversitet. I foråret kommer du i praksis til at gøre en aktiv indsats på sommerens festival og på den måde opnå hands-on erfaringer indenfor dit fagområde.

Dit højskoleophold slutter på græs på Roskilde Festival, hvor vi har vores helt eget område, der fungerer som legeplads for projekter i de forskellige hoved- og sidefag.

Kommer jeg på Roskilde Festival?

Når du går på årskursus på Roskilde Festival Højskole bliver du en del af Roskilde Festivals årshjul, der starter, når støvet fra den sidste festival har lagt sig og kulminerer i en fantastisk oplevelse, når vi sammen skaber Nordeuropas største festival.

Du oplever festivalens planlægning i alle faser. Du er fuldt ud en del af efterårsholdet, men bliver samtidig en del af vores tværgående festivalprojekt fra idé, over planlægning og produktion til afvikling.

Det hovedfag du vælger i fjerde periode, bliver det fag, der definerer din Roskilde Festival-indsats.

Kommende årskurser

Årskurser

43 uger
60.200 kr
15.08.2021 – 03.07.2022  Få pladser
14.08.2022 – 02.07.2023
1. – 4. periode
inkl. studietur og Roskilde Festival

37 uger
51.800 kr
26.09.2021 – 03.07.2022  Få pladser

Alle priser er inkl. logi på tremandsværelse, kost, fælles studieture, rejse, talks og koncerter samt deltagelse på Roskilde Festival.

Tillæg for dobbeltværelse
200 kr. pr. uge
Tillæg for enkeltværelse
400 kr. pr. uge

Med toget ud i verden

På Roskilde Festival Højskole genopfinder vi rejsen. Vi rejser bæredygtigt og langsomt, og det er ikke nødvendigvis destinationen, der er målet. Tværtimod er det vigtigere for os, at alle rejser sammen og får nyt udsyn og minder for resten af livet. I efteråret tager vi derfor en længere tur ud i verden i syv til 10 dage. Førhen er turen gået gennem Sverige over Finland til Sankt Petersborg i Rusland.