Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Meningsskaber


Hvad er Meningsskaber på Roskilde Festival Højskole?

Et snakke/diskussionsfag lidt ligesom Køn, bare med flere emner. Vi dykker ned samfundets problematikker og udfordringer og snakker gerne udfra et kulturprodukt; tekst, dokumentar etc.

Verden er i konstant bevægelse, men bevæger den sig i den retning, du ønsker? For at påvirke og ændre dit samfund, så må du kende og forstå det i en større sammenhæng. I faget vil vi arbejde med aktuelle globale udfordringer som ulighed, politik, klima, migration, racisme, uretfærdighed, økonomi og kapitalisme, samt at se på hvordan de kommer til udtryk lokalt.

Du lærer at identificere kulturelle og sociale problematikker, at finde mulige løsninger på dem og omsætte dem til social forandring. I Meningsdanner tror vi på, at gode ideer kan skubbe til mennesker og adfærd, og vi lærer hvordan andre gør det helt konkret i både etablerede virksomheder, aktivist-grupper og non-profit organisationer.

Gennem konkrete øvelser og feedback vil du prøve kræfter med forskellige strategier og modeller for hvordan du omsætter idé til handling. Vi arbejder med alt det som er besværligt og bøvlet. Alt det som får mennesker til at støde sammen, men også som får os til at vokse. Hvordan skaber andre forandring og hvordan kan vi selv gøre det?