Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

RetfærdigJord


Hvad er Retfærdig jord på Roskilde Festival Højskole?

Retfærdig Jord henvender sig til dig, der vil forandre verden med særlig tanke på den jord vi lever på. Hvad er en retfærdig fordeling af ressourcer, af land, måder at dyrke jorden på og hvordan skal fremtidens naturbevarelse se ud?

Vi skal arbejde med praktisk viden om klima, samfund, fødevaresystemet, naturforståelse, økologiske kredsløb, biodiversitet, bæredygtighedsbegrebet, og meget mere. Vi skal også lade os inspirere af andres grønne initiativer, start-ups og projekter — og så skal vi også have jord under neglene, når vi lærer at forspire og dyrke grøntsager, blomster og urter på skolens udearealer, plantefarve over bål og en tur i fjorden og høste tang. Samtidig bestyrer vi skolens drivhus og meget vil foregå der.

Retfærdig Jord er også for dig, der gerne vil have værktøjerne til at gå ud og bedrive grøn aktivisme i ordets bredeste forstand. Altså at skabe og forandre gennem handling. Det være de helt små naturaktivistiske initiativer til den helt store klimaretfærdighed på verdensplan. Undervejs skal vi igennem en vidensopbygning inden for det tidens klimakrise kalder på; den bæredygtige omstilling. Her skal vi omsætte klimauretfærdighed og frustration til aktivt håb og handling. Vi skal læse den nyeste klimalitteratur som vækker følelser til naturen og den sorg og begejstring som sameksisterer, når man beskæftiger sig med den.

Nogle af dem, som vi skal inspireres af og måske besøge, er: Godis Grønt, Øens Have, Fossilfri Fremtid, Mosegaarden, Den Grønne Ungdomsbevægelse, Grennessminde og Klimakollektivet.

I Retfærdig Jord tror vi på, at gode ideer kan skubbe til mennesker og strukturer, og utopien om en retfærdig jord for alle arter er den protesthandling vi beskæftiger os med på faget.