Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Lyd & lys letter som hovedfag

Efter en stor succes som sidefag er Lyd & lys nu efter planen rullet ud som hovedfag på Roskilde Festival Højskole i samarbejde med Roskilde Festival og det lokale spillested Gimle. Og det er kommet godt fra start.

“Det er en vildt fed adgang vi har fået til store koncertproduktioner. Vi har allerede været til stor jazzkoncert i Bremen og i morgen skal vi i Koncerthuset” fortæller Signe Jensen, der er helt ny på hovedfaget Lyd & lys og allerede har lært rigtig meget både af underviserne, oplevelserne og nogle af de andre lidt mere erfarne elever, og det efter bare 3 uger på hovedfag. “Jeg glæder mig super meget til vi snart selv skal at stå med ansvaret for rigtige produktioner.”

På Bremen var lyset i fokus for eleverne, der skulle tage noter fra oplevelsen, og i DR Koncerthuset skal eleverne have lyttelapperne ude. Efter begge koncerter får eleverne lydoptagelserne med hjem, så de selv kan få lov at arbejde med lyden på skolens Meyer-system.

Lysproduktion på næste niveau

Udover vores dygtige lyd-wizard Jessica Petersen er faget nu også blevet en lys-underviser rigere i form af Erik Lindkvist.

Erik har arbejdet som lysdesigner for en lang række bands som Blaue Blume, Ganger, D1MA, Coco O. og Trentemøller med turnéaktivitet i både ind- og udland. Inden for teater har han lavet lysdesign for Kristjan Ingimarsson Company og Gunilla Lind Danseteater og har for nyligt udstillet et lyskunstværk til Copenhagen Light Festival.

På Gimle har eleverne mulighed for at koble deres computer og lysprogram til spillestedets lyssystem og teste egne lysproduktioner og projekter i et professionelt miljø.