Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Oplevhøjskolen

Højskolebygningen

Højskolen er tegnet af det verdenskendte hollandske arkitektfirma MVRDV sammen med københavnske COBE arkitekter og etableres i og omkring en nedlagt fabrikshal i Roskilde i hjertet af Sjælland.

Kom med på virtuel rundvisning.

Idealerne bag

Roskilde Festival Højskole er en ny højskole, der bygger på idealerne bag Roskilde Festival.

"Vi vil med skolens fag og i skolens dagligdag skabe rum til fordybelse og inspirere mennesker til at handle og til at virkeliggøre ideer og drømme sammen med andre."

Fællesskab

I omkring 10 år før højskolens start har et stort fagligt fællesskab fra uddannelsesverdenen, erhvervslivet og forenings-Danmark engageret sig i udviklingen af højskolen og fagprofilen.

Det har skabt et stærkt grundlag for vores fag, men også et stærkt netværk af potentielle og engagerede undervisere og gæstelærere, der brænder for deres fag og for at formidle det videre.

Skolens ansatte

Højskolens ansatte er rekrutteret blandt det danske skole-, festival- og kulturliv.

Personalet består af ca. 10 højskolelærere, en forstander og en viceforstander, et administrativt team, en køkkenleder og tre køkkenassistenter, en oldfrue og rengøringsassistent samt skolens pedel.

Et fællesskab

I november 2016 samledes 70 personer fra brancher samt højskole- og festivalverdenen hjalp Roskilde Festival Højskole med udvikling af fag.

Et venskab

Roskilde Festival Højskoles venner driver en forening, som rekrutterer og organiserer 50-100 frivillige på festivalen hvert år siden 2017. Gennem det målrettede arbejde støtter foreningen de kommende elever på højskolen, som har brug for ekstra støtte.