Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Oplevhøjskolen

Højskolen er tegnet af det verdenskendte hollandske arkitektfirma MVRDV sammen med københavnske COBE arkitekter og etableres i og omkring en nedlagt fabrikshal.

Plan 1

Plantegning af højskolebygningens stueetage. Indgangen finder du ved siden af foredragsalen, som åbner op imod højskolens mellemrum, der med 8 meter til loft forbinder faglokaler med spisesal, shared space, værksteder og administration.

Plan 2

På førstesalen finder du dansesalen, lærerværelset og de fleste af skolens faglokaler: studiet, atelieret, newsroom, culture box og aktivismelokalet, der også rummer skolens bibliotek.

Idealerne bag

Roskilde Festival Højskole er en ny højskole, der bygger på idealerne bag Roskilde Festival.

"Vi vil med skolens fag og i skolens dagligdag skabe rum til fordybelse og inspirere mennesker til at handle og til at virkeliggøre ideer og drømme sammen med andre."

Ansatte

I omkring 10 år har et stort fagligt fællesskab fra uddannelsesverdenen, erhvervslivet og forenings-Danmark engageret sig i udviklingen af højskolen og fagprofilen.

Det har skabt et stærkt grundlag for vores fag, men også et stærkt netværk af potentielle og engagerede undervisere og gæstelærere, der brænder for deres fag og for at formidle det videre.

Fagligt fællesskab

På billedet ses deltagere på en workshop i november 2016, hvor 70 personer fra brancher samt højskole- og festivalverdenen hjalp Roskilde Festival Højskole med udvikling af fag.

Højskolens venner

Roskilde Festival Højskoles venner driver en forening, som rekrutterer og leder 160 frivillige på festivalen. Gennem det målrettede arbejde støtter de kommende elever på højskolen.