Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

RoFH-klummen: 9 måneder er gået

Det er nu 9 måneder siden at jeg glad og forventningsfuld trådte ind af døren som ny forstander på RoFH. På det tidspunkt var det min klare forventning at den største opgave var at sikre optaget af elever til efterårsholdet 2020 og ad den vej begynde en konsolidering af skolens økonomi.

Men corona kom til Danmark og den 11. marts lukkede Danmark ned og RoFH blev sendt ud i en veritabel overlevelseskamp, for hjælpepakkerne trak ud og faktisk er vores statstilskud for nedlukningsperioden stadig ikke afklaret. Vi kom dog igang igen, og efter 2½ måneds nedlukning nåede vi at have 5 fantastiske uger med vores forårshold, og nu er vi i fuld gang med et helt fyldt efterårshold med 110 elever!

– og overvejer du at gå på RoFH til foråret så skal du ikke vente for længe, for forårsholdet er også ved at være fyldt.

Klummen fortsætter under billederne

Inden vi vidste der var noget der hed corona skabte vi Talk Town Roskilde, en debatfestival om ligestilling, køn og feminisme.

Lige før Danmark lukkede ned arrangerede eleverne på højskolen på eget initiativ en coronasikker demonstration for Black Lives Matter - en kæmpe oplevelse for alle der var der, og et perfekt eksempel på, hvad der er muligt på en højskole - selv under de sværeste forhold.

På trods af corona så har jeg haft 8 helt fantastiske måneder som forstander, og det skyldes ikke mindst de helt utroligt dygtige og engagerede lærere og TAP´ere vi har på skolen. Der er et engagement, en entreprenørskabsånd og en virkelyst som virkelig smitter, og som gør at jeg går glad ind ad døren hver eneste morgen på RoFH.

Når man så tilsætter vores skønne elever – RoFHlingerne, som vi kalder dem – der kommer med alt deres livsmod og hittepåsomhed, så får man en helt unik kultur, som jeg tror, de fleste arbejdspladser vil misunde os. RoFH er ganske enkelt et skønt sted at være, et sted hvor man får lyst til at udvikle sig som menneske og engagere sig i det fællesskab som udgør skolens fundament, bærende vægge og solide tagkonstruktion.

Så alt i alt ser jeg tilbage på de første 8 måneder med glæde og taknemmelighed, og jeg glæder mig til de næste hvad end de måtte bringe.

Kernen i højskolens demokrati er det ugentlige fællesmøde. Denne gang er det Malthe, tømrersvend og nu højskoleelev, der leder fællesmødet.

Eleverne laver deres egne live-transmitterede produktioner i skolens medielokale Redaktionen.