Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Roskilde Festival Højskole lancerer nyt fag i Lyd & Lys

Drømmer du om at få koncerter, events og kulturbegivenheder til at ske? Så lancerer Roskilde Festival Højskole nu et nyt fag i Lyd & lys fra januar 2023! 

Små som store liveproduktioner og events kræver indsigt og erfaring med eventteknik og -produktion. På Roskilde Festival Højskole udbyder vi faget Lyd & lys i samarbejde med Roskilde Festival.

Danmark oplever en musik- og eventbranche i rivende udvikling hvad angår udtryk, teknik, faglighed, mangfoldighed og vilkår, og der er i den grad behov for fagligt funderede for lyd- og lysteknikere, av-teknikere, eventteknikere og sceneteknikere. Derfor tager vi dig under vingerne og ind i en verden af lyd og lys!

Uanset om du skal med dine kammeraters band på turné, om du er frivillig på et spillested eller bare er nysgerrig på en sjov, kreativ og praktisk branche inden for kunst og kultur med plads til alle, så er Lyd & lys for dig.

På Lyd & lys er undervisningen en god blanding af teori og praksis – med fokus på det sidste. Du får oplevelsen af at planlægge og gennemføre lyd- og lysteknisk produktion som en del af et fagligt team i kunstnerisk samarbejde med artister og i professionelt samarbejde med ledere.Undervejs får du undervisning af professionelle lys-, lyd- og AV-teknikere med mange års erfaring fra festivaler, spillesteder, teatre og tours. Vores faste underviser følger dig i din udvikling og dine mål.

På højskole er der ingen eksaminer eller karakterer, men vi kan garantere, at hvis du knokler på, så kommer du fra skolen med et bevis og et netværk du kan bruge til noget. I dette fag får du både indsigt i fagets historiske og kulturelle udvikling og betydning, fra rockens fødsel over 60’erne og 70’ernes eksperimenter til moderne professionel kulturproduktion. I Musicon-bydelen omkring højskolen er der helt unik adgang til viden og og mulighed for at gå i diskussion med blandt andre Museum Ragnarock og Roskilde Festival som naboer, men også et spirende vækstlag i branchen.

Drømmer du om en karriere inden for musik-, event- eller medieproduktion, så er faget Lyd & lys en oplagt mulighed for at afprøve og videreudvikle din nysgerrighed og få konkrete erfaringer. Om du vil bruge det til at forbedre dine muligheder for optagelse på NEXT’s Teater-, AV- og Eventteknikeruddannelse, Teaterskolens uddannelser, musikkonservatoriernes uddannelser, Sonic College eller til at få en elevpladser hos teknikleverandører til event og live. Skolen og fagets underviser står altid klar med gode råd og anbefalinger i forhold til at afklare din vej.

På Lyd og lys vil du også møde branchen til netværksdage. Hvor RoFH i samarbejde med Roskilde Festival inviterer teknikere, leverandører og uddannelser indenfor teater, event og live indenfor for at møde dig.

Kontakt os for at høre mere om Lyd & lys på +45 3132 5321