Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Selina Gin bliver ny musiklærer på Roskilde Festival Højskole

Sanger, sangskriver og producer, og tidligere Nelson Can-medlem, Selina Gin, starter som musiklærer 1. januar på RoFH. Her skal hun undervise musikeleverne i alt fra sangskrivning og personligt udtryk, til hvordan man stabler et musikprojekt på benene, og får det ud at leve i den danske musikbranche.

Selina Gin er navnet på Selinas soloprojekt, som hun aktivt skriver og producerer i, og som hun blandt andet spillede på Roskilde Festival 2023 i silende regnvejr med, foran et ivrigt og tryllebundet publikum. Den tidligere Nelson Can-forsanger har prøvet lidt af hvert gennem sin musikkarriere de seneste 12 år. Som forsanger og sangskriver, brød hun og Nelson Can igennem med en lyd, som man sjældent havde mødt før. Et rockband uden guitar, der bestod kun af bas, trommer og vokal – de tog turen fra spirende autodidakte musikere til de store festival scener, uden de store forudsætninger.

Eleverne på RoFH’s musiklinje, kan derfor se frem til lige dele velfunderet viden og erfaring fra det turnerende liv, måder at bedrive sangskrivning og DIY-kultur i undervisningen

Læs mere om Selina efter billederne

Selina Gin er navnet på Selinas soloprojekt, som hun aktivt skriver og producerer i.
Foto: Michael Nørgaard

Selina Gin har taget sin bachelor og kandidat i ‘Music Creation’ på musikkonservatoriet i København.
Foto: Bobby Mandrup

Efter et par år med både indenrigs og udenlandske koncerter, søgte Selina ind på konservatoriet i København, hvor hun har taget sin bachelor og kandidat i ‘Music Creation’. Eleverne på RoFH’s musiklinje, kan derfor se frem til lige dele velfunderet viden og erfaring fra det turnerende liv, måder at bedrive sangskrivning og DIY-kultur i undervisningen.

På hendes diskografi er, udover hendes egne projekter, albummet ‘De Uforelskede i København’, som er lavet med Peter Sommer, og om kort tid kan man høre albummet, som Selina komponerede til Aalborg Teaters og Jennifer Vedsteds opsætning af ‘Nordkraft’. Man må altså sige, at Selina Gin som musiker, sangskriver og producer spænder bredt på den danske musikscene, og har en masse at byde på til de kommende musikelever, hun skal undervise på Roskilde Festival Højskole.

Bannerfoto: Line Svindt