Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Skabelsen af Ømme Dage | Tender Days

Den sidste del af året på RoFH blev brugt på at afslutte de normale fag på og forberede vores debut på festivalen Ømme Dage | Tender Days. Her satte vi sårbarhed og trivsel i spotlyset med et nyt og ømt festivalprogram i Huset KBH.

Allerede i oktober tog vi de indledende tværfaglige skridt til Ømme Dage, og siden da har eleverne fra Ledelse fået alle ender til at mødes på en meget øm og omsorgsfuld måde. Det blev til to fantastiske festivaldage d. 8. og 9. december.

På plakaten havde vi bl.a. talk med Nina Rask, koncert med Elba og Ravi Kuma og en række spændende værksteder, hvor man kunne få ro på ved at snitte en julegave, hækle en hat eller opleve poetry slam. Næste år gentager vi oplevelsen i december 2023.

Ravi Kuma brænder scenen af i en fyldt sal. Kæmpe stolthed fra elevernes side om at lave en festival for andre mennesker og se at deres arrangementer blive udsolgt.

Et lille indblik i visuals projektionen til koncert i Xenon skabt af elever fra højskolen som er endnu en måde hvorpå man kan teste sig selv og sin faglighed i den virkelig verden.

Der indgår mange elementer i at skabe liveproduktioner - fra lys og lyd til afvikling og logistik. alt sammen noget elever fra højskolen skaber og har ansvaret for.

Hænder i vejret til Ravi Kuma koncert.

Ømme Dage er en festival der spænder bredt ift. events. Til årets festival bevægede vi os fra workshops med hænderne, dybe talks om ømhed, eksplosive koncerter til unikke filmvisninger som her på billedet.

Sangskriver faget på RoFH havde arbejdet intensivt ugen op til afviklingen af festivalen med at skabe en paneldebat om sangskrivning som blev afviklet under festivalen.

De forskellige rum til festivalen var indrettet til at skabe intime oplevelse som her til Sangskriver panel. På væggen ses tote-bags med tryk designet til festivalen af Kunstfaget på RoFH.

Som et led i at skabe en ny tilgang til det at være på festival - nemlig at mærke og opleve ømhed - serverede vores elever gratis suppe til vores gæster. Suppen blev desuden lavet af vores eget køkken.

Nina Rask i samtale med en elev og lærer på RoFH om hvorvidt man kan lave sjov med sårbarhed. På RoFH er det ikke kun eleverne der er med til at skabe festivalen, men også personalet. Lærerne indgår i et fællesskab på lige fod med eleverne om at booke, afvikle m.m.

Sårbarhed og ømhed til Plushy Workshop med Evo som også her designede et intimt rum for gæsterne hvor de kunne skabe deres eget trygheds plys-dyr.

Evo workshop

Produktdesign faget havde arbejdet med oppgave om at skabe indretningen på festivalen og skabte i den forbindelse et træ der skulle agere som den centrale komponent i vores lounge område for festivalen. Efterfølgende er træet blevet en fast installation på Huset KBH.

Snitteworkshop, terapi med hænderne.

Der var også plads til at fordybe sig i hækling under festivalen - en workshop skabt af lærer på RoFH. Som undersøgelser viser er craft arbejde utrolig godt for ens mentale helbred.

Elever i fuld gang med opsætning af visuals og klargøring til koncert i musikcafeen.

Full lineup plakat

Indblik i motorrummet på festivalen hvor Ledelsesfagselever undervejs holdt skarpt øje med at afviklingen gled som smurt og løste uforudsete problemer undervejs.

To afviklingsansvarlige gennemgår de forskellige planer tilrettelagt og udviklet på hovedfaget Ledelse i løbet af efteråret 2022.

Indblik i motorrummet på festivalen hvor Ledelsesfagselever undervejs holdt skarpt øje med at afviklingen gled som smurt og løste uforudsete problemer undervejs

To afviklingsansvarlige gennemgår de forskellige planer tilrettelagt og udviklet på hovedfaget Ledelse i løbet af efteråret 2022.

Dokumentation af festivalen er vigtigt og eleverne får gennem fag og sparring redskaberne til at løfte opgaven under festivalen. Her et selvportræt af fotograf, Sofiia.

Dokumentation af festivalen er vigtigt og eleverne får gennem fag og sparring redskaberne til at løfte opgaven under festivalen.

I Værkstedet bliver der produceret interiør, skilte og scenografi.

Natal Zaks under workshops tidligere på efteråret i den spæde start hvor eleverne i samarbejde med Natal udviklede og brainstormede på det visuelle udtryk for festivalen.