Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Ledelse

På Roskilde Festival Højskole

I hovedfaget Ledelse udvikler vi din evne til at lede med afsæt i din passion. Med faget vil vi gennem planlægningen af begivenheder træne det personlige lederskab og din evne til at inspirere og motivere mennesker.

God ledelse handler om fællesskab og kreative, personlige egenskaber. I Ledelse på Roskilde Festival Højskole arbejder vi med din personlige udvikling, giver dig værktøjer til at skabe nye fællesskaber og en arena til at lede i praksis.

Du får konkrete erfaringer med kulturledelse som forandringsskabende disciplin, der gør dig i stand til at turde projektudvikle, lede, navigere og drømme stort. Vi indgår derfor løbende samarbejder med forskellige aktører på Sjælland og ikke mindst i København.

Efteråret byder blandt andet på festivalen GRASP, som vi laver i tæt samarbejde med først og fremmest Roskilde Festival, men også RUC, Ragnarock og Roskilde Kommune. I foråret laver vi blandt andet SPOT i Århus og sammen med Roskilde Festival er vi hver sommer på Dyrskuepladsen og med til at skabe festival for os selv og andre.

Undervisningen

I Ledelse har du fokus på ledelsesopgaven gennem samarbejde og teamånd. Gennem konkrete samarbejder, øvelser og projektarbejde afprøver du fagets mange vinkler i praksis.

Faget giver dig mulighed for at sammensætte en værktøjskasse af redskaber til at lede, projektstyre, motivere, innovere, konfliktløse, forandre og samarbejde. Du vil blive udfordret på dit ståsted og erfare, hvad der virker og ikke virker når du leder og ledes af andre. Vi lærer når vi fejler!

Gennem samtale og konkrete øvelser arbejder du med at skabe, styre og realisere begivenheder sammen med andre – uanset størrelse og ambition. Du vil i praksis komme til at prøve kræfter af med formater og idéer ift. koncertafvikling, udstillinger, filmvisninger, mm.

Undervejs vil dine ideer blive udfordret, skærpet og forfinet før de omsættes til virkelighed, og du vil blive kastet ud i det økonomiske, strategiske og kommunikationsmæssige benarbejde, der er nødvendigt før din idé kan føres ud i livet.

Fag i faget

Ledelsesteori, projektledelse, eventledelse, ideudvikling, oplevelsesdesign, entreprenørskab, fundraising, booking og aftalestyring, økonomi, strategi,  organisering, kommunikation, facilitering, mødeledelse, motivation, konflikthåndtering, psykologi, formidling, storytelling, forandring, overblik.

Faget som levevej

Har du en booker, en spillestedsleder eller en eventmager i maven, eller tænker du på at omsætte din interesse for musik og kultur til en videregående uddannelse, så får du gennem faget indsigt i den virkelighed og praksis, der kendetegnet det faglige felt. I løbet af opholdet står fagets underviser klar til at vejlede og hjælpe dig med at afklare din vej.

Ledelse hjælper dig på vej med hands-on erfaringer som du vil kunne bygge videre på, hvad enten du vælger at studere ledelse på en erhvervs- eller videregående uddannelse, starte en NGO eller ønsker at stå i spidsen for en frivillig forening, en virksomhed eller dit eget projekt.

Oversigt

Hovedfag

Undervisning 12,5 timer om ugen fordelt på tre dage – både efterår og forår.

Aya Mortag Freund

Aya er primær underviser i foråret

Anders Colstrup Hvass

Anders er primær i efteråret

Anders Colstrup Hvass, underviser i ledelse på Roskilde Festival Højskole

 

Besøg os

Vi vil vildt gerne invitere på besøg her på Roskilde Festival Højskole, og vise dig en højskole skabt til ledelsesfaget.

Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt brochure om ledelse og Roskilde Festival Højskole

Klik her og bestil vores brochure og læs mere om ledelse og hvordan du kan få et unikt højskoleophold, hvor du bliver bedre til at gå forrest – sammen med andre.

HQ for projektledelse

Faglokalet for Ledelse er placeret på skolens 1. sal med udvendig trappenedgang til højskolens bagområde og med tæt forbindelse til kunst- og filmfagene. Med lokalets nye inventar og udstyr er der mulighed for at indrette og tilpasse rummet i forhold til skiftende processer, øvelser og projekter. Vil du være en del af vores egen festivals projektledelse, så bliver dette lokale dit hjem og hovedkvartér.

Kreativ bydel i kulturbyen Roskilde

Området omkring højskolen byder på mange muligheder for at indtage byrummet. Vores nærmeste naboer i den kreative bydel Musicon består af kreative aktører, der opererer i det kulturelle spor; Roskilde Festival, rockmuseet Ragnarcok, skatehallen Hal12, Rabalderparken, danseteateret Aaben Dans, tomme fabrikshaller osv. Med andre ord – vi har en legeplads af muligheder.

FAQ

Skal man have erfaring med ledelse for at være med?

Det er ikke vigtigt, om du tidligere har stået i spidsen for et projekt eller ej. At lede et projekt sammen med andre er en kunst og at blive en god leder kræver indsigt og øvelse. 

Får man et certifikat/lederuddannelsesbevis som afslutning på faget?

Vi vil gerne give dig et højskolebevis når du er færdig, og nogle af vores lærere skriver også udtalelser når du er færdig, så du kan dokumentere dine erfaringer.

Kommer vi til at arbejde med konkrete projekter, som involvere samarbejdspartnere uden for skolen?

Ja! Den praksisbasrede undervisning er kernen i RoFH’s højskolepædagogik. Vi afprøver teori i praksis på Grasp, Talk town, Spot, Roskilde Festival m.m.

Har jeg mulighed for at anvende mine erfaringer ifm. den efterfølgende Roskilde Festival? Hvis ja, Er dette så også muligt, hvis jeg er elev i efteråret?

Roskilde Festival er bygget på det frivillige engagement og har stærke fællesskaber inden for alle faglige områder af festivalarbejdet. Dette er et fællesskab du kan bruge på mange områder. Og ja, som elev i efteråret har du gennem højskolen særligt gode forudsætninger for at blive en del af Roskilde Festival, også under afvikling.