Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Vil du dannes med mig? 4 trin til skabelsesorienteret dannelse

Intet menneske kan skabe sige selv – alene. Vi ER summen af de mennesker vi tilbringer mest tid sammen med og interagerer med.

Jo flere mennesker vi lukker indenfor og åbner os op overfor i tillid, jo stærkere bliver det fundament vi lever vores individuelle liv på. Ikke bare socialt, men også personligt i forhold til at få øje på os selv og på det potentiale vi hver især besidder.

Dannelse som opgave og mulighed

At få øje på sig selv kræver nogle gange et sceneskifte, og på sin vis er overgangen fra ung til voksen nok det mest betydningsfulde sceneskifte vi foretager os i livet.

Læs også: Lange kurser – 4, 6 og 10 måneder

De valg vi træffer i vores ungdomsår kan være definerede for resten af vores tilværelse. Det er ikke bare angstprovokerende, men til tider også frustrerende. Ikke mindst, hvis man ikke helt har fundet sin vej endnu eller ikke helt har fundet ind til den kerne af sig selv, der gør alle de mange valg vi står overfor, lettere at træffe.

Dannelse gennem handling

Hver især kan vi meget mere end vi tror, men vi skal have modet til at møde nye udfordringer. På Roskilde Festival Højskole tror vi på, at det er i mødet med nye udfordringer og det der er anderledes – fagligt, socialt og kulturelt, at vi flytter os og finder ind til kernen i os selv.

Forløsningen af vores individuelle potentiale er hæftet på engagement og modet til at kaste sig ´ud i det´ og handle sammen med andre i visheden om at, der er mennesker omkring os, der står klar til at samle os op når vi fejler – og falder.

Dannelse i mødet og gennem skabelse

Det kræver mod og at vi tør ’face’ vores ’sceneskræk’, men har vi modet til at lade os udfordre af andres holdninger og livssyn, hvad enten vi kan lide dem eller ej, modnes vores eget fundament.

På Roskilde Festival Højskole vil vi aldrig være bange for at invitere anderledes synspunkter indenfor på højskolen. Vi betragter det som afgørende for at både den individuelle dannelsesproces, men også i forhold til at skabe en bedre verden, at vi interagerer i åbenhed og tillid med vores omverden.

Dannelse til fællesskab

På RoFH arbejder vi med et begreb som vi kalder skabelsesorienteret dannelse. Med skabelsesorienteret dannelse tror vi på, at vi bedst finder ind til kernen ved at skabe noget sammen med nogen.

Vores ambition er at vores elever finder deres afsæt og bliver ’nogen’ før de bliver til ’noget’. Og vi ser det som en central opgave at skabe afklarede og robuste unge, der tør kaste sig ud i livet, træffe valg og leve liv, der har klangbund i, at man fandt sin vej gennem fællesskabet.

Kort sagt! Følg den vej, der giver dig mest glæde. Vær åben og tillidsfuld og hav modet til at prøve nyt. Hav modet til at fejle. Lær af dine fejltrin, og byg dit liv op på et fundament af fællesskab.

Læs også: Sådan bor du på en højskole – 3 ting du bør vide om at bo på højskole