Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Sådan bor du på en højskole: 3 ting du bør vide om at bo på højskole!

Højskolen er ens bolig og hjem i en vigtig periode af livet. Nogle har boet for sig selv længe mens det for andre er første gang de er hjemmefra. Det kan være godt at forberede sig lidt på, hvordan det er at bo på en højskole, før man kaster sig ud i det.

Roskilde Festival Højskole vil vi gerne sende eleverne videre ud i livet med nogle basale værdier i forhold til det at leve og bo sammen med andre.

Læs også: Lange kurser – 4, 6 og 10 måneder

1. Husgruppen

Som elev bor du ofte i midre bofællesskaber kaldet husgrupper. På Roskilde Festival Højskole bor man i én af syv husgrupper. Hver husgruppe har plads til i alt 20 beboere fordelt på dobbelt- og tremandsværelser.

En af de første opgaver eleverne skal løse sammen er at forme deres egne husregler. Til hver husgruppe er der tilknyttet en af skolens undervisere, som måske bor i en af skolens lærerboligere.

Rammerne for højskolelivet defineres i vid udstrækning af højskolens beboere.

2. Fællesrummet

Husgruppens hjerte er fællesrummet, hvor beboerne råder over et the-køkken, loungemiljø og små nicher til at arbejde, spille spil eller bare mødes over en kop the.

Midt på ugen afholdes fællesmøde i alle husgrupper med deltagelse af den husgruppeansvarlige underviser. Her tager vi temperaturen på fællesskabet og vender stort og småt.

Læs også: Livet på højskole

Eleverne på Roskilde Festival Højskole er selv ansvarlige for ugentlig rengøring af fællesrum, værelser og toilet/bad.

3. Værelset

Ind i mellem har man bare lyst til at være sig selv. Værelset giver muligheden for at få en pause fra skolens mange aktiviteter og fag.

Det er her du sover, slapper helt af og har en stille snak med din ’roomie’.

Man kan vælge at bo på enten dobbeltværelse eller tremandsværelse. Alle værelser har umiddelbar adgang til toilet og bad, der deles af to værelser.

Læs også: Oplev højskolen

"Rammerne for højskolelivet defineres i vid udstrækning af højskolens beboere."