Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

»Jeg vil gerne være producer en dag, så det øver jeg mig på her«

Johannes vil bare gerne arbejde med musik og blive en dygtig producer. Derfor øver han sig hver dag og udfordrer sin musikalitet med nye fag. Læs hans tanker om et årskursus på Roskilde Festival Højskole. 

Jeg spotter en hjemmehæklet hat i orange og blå, da jeg møder Johannes til en snak om musik. Johannes gik tidligere på MGK, men det levede ikke op til hans forventninger, så han har valgt et årskursus på Roskilde Festival Højskole:

“Jeg tænkte bare det ville være fedt at bruge et helt år på at have musikken og mig selv i fokus, så ja det havde jeg egentlig bare lyst til. At jeg hele det næste år ikke skulle tænke på særlig meget andet end bare at have det fedt.”

Musikalske benspænd sætter gang i kreativiteten

Musikunderviser Mathias Pedersen Smidt står overfor et musikhold, hvor nogen har dyrket musikken meget før og andre er mere grønne i selv at lave musik. Derfor er undervisningen altid differentieret blandt eleverne:

“Jeg ved egentlig ikke hvad jeg havde forventet af musikundervisningen, men jeg synes det har været vildt fedt med Mathias. Man møder ind på dagen og så giver han en et benspænd for hvordan man skriver en sang og så kan man blive sat fri til at skrive, hvis man vil det og ellers kan man blive inde i klassen og ligesom lære mere om en enkelt teknik f.eks. Det er fedt at det er meget individualiseret – så sidder man bare i studiet og hygger med at lave musik.”

Selvom Johannes har en drøm om at komme på konservatoriet har han gennem efteråret lagt lyd til flere af elevernes sociale ting som f.eks. en julekalender og en sang om elevernes egen bar Mimers (hør sangen herunder)

Det er et sted hvor man selv kan lære at danne sin holdning til hvad der foregår.

De ting man ikke forventer gør højskolen sjov at opleve

Ved siden af sin store interesse for musikken har Johannes dykket ned i mange af de andre fag vi har på højskolen. Han har blandt andet prøvet kræfter med faget Redesign, hvor han lærte at hækle de hatte han selv bruger og så har han været rigtig glad for det politiske valgfag Meningsskaber:

“Meningsskaber er et fedt fag, hvor vi dykker ned i tidens problemstillinger og egentlig ikke debatterer så meget, men det er et sted hvor man selv kan lære at danne sin holdning til hvad der foregår. Det er en god måde at holde sig opdateret på problemstillinger man ikke lige tænker på ellers, mens man er på højskole fordi det er et meget lukket og beskyttet rum.”

Interviewet fortsætter under billederne

Efter at have lært at hækle i Redesign, er Johannes begyndt at sælge nogle af sine hæklerier.

Johannes bruger mange timer i Studiet. Hør hans sang dedikeret til højskoles tillidsbar, Mimers, herunder.

Udover de planlagte fag er der en del særlige oplevelser forbundet med et højskoleophold og særligt en af dem har sat sig fast hos Johannes:

“På dag fire havde vi en udflugt til Himmelsøen i nærheden af højskolen, hvor det bare går ud på at en af lærerne står i strandkanten i speedos og læser digte op for os, mens vi badede. Og det er ret sigende om hvor grineren ting der foregår. Det er ikke alt man laver, der hele tiden giver mening for en, men det er alligevel ret sjovt at være med til.”

Blå bog

Navn: Johannes Larsen

Født: På Amager i 2001 og opvokset i Nyborg

Uddannelse: Student i 2020 fra Nyborg Gymnasium

Fag på RoFH: Musik,  Syng, Klassiker, Meningsskaber