Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Design


Drømmer du om en fremtid, hvor du bruger både hænder og hoved? En fremtid, hvor du arbejder med kreative håndværksprojekter, og er med til at skabe nye bæredygtige løsninger på omgivelsernes udfordringer og behov?

På Roskilde Festival Højskoles hovedfag i design er din dag fyldt med godt håndværk og kreative projekter. I vores værksted kan du fordybe dig i arbejdet med forskellige materialer med særligt fokus på træ og genbrugsmaterialer.

Her gælder mesterlærerprincippet. Du lærer mens du tegner, konstruerer, reparerer, bygger og restaurerer! Vi arbejder primært med træ, genbrugstræ og genbrugsmaterialer. Vi undersøger, udvikler og tester dine idéer – for til sidst at vække dem til live i et konkret møbel eller produkt.

Skab dit design på en højskole i et by- og designlaboratorie i kernen af Sjælland

Roskilde Festival Højskole er placeret i Musicon, det urbane laboratorium for nye kreative løsninger på fremtidens design og arkitektur. Du kommer til at udvikle dine evner sammen med andre, samtidigt med, at du får inspiration og inputs fra omgivelserne til dine designs og til, hvilken retning du vil bevæge dig i fremtiden.

Designforløb og elevproduktioner

Undervisningen

Design er for dig, der godt kan lide at bruge hænderne, og som elsker at se resultatet af et godt stykke arbejde. Faget tager afsæt i dit engagement, din kreativitet og dit mod til at kaste dig ud i nye projekter. Forløbet tager afsæt i dine egne projekter og veksler mellem idé og design til håndværk og produktion.

Undervisningen foregår undersøgende og diskuterende, og undervejs søger vi inspiration hos gæstelærere, der kan give indblik i særlige teknikker eller i et fagområde.
Du kommer til at prøve kræfter med teknikker primært hentet fra de gamle håndværksfag. Nogle gange bygger vi fra grunden – fra model til form. Andre gange giver vi et slidt og udtjent møbel nyt liv. Undervejs ruster vi dig til at bruge forskelligt værktøj og specialmaskiner til fremstilling af fysiske rum, konstruktioner, prototyper og dine helt egne designs og produkter.

Udover at lære klassiske redskaber at kende gør vi avanceret teknologi til kreative hjælpemidler i udformningen af vores visioner og idéer. Vi leger, tester, fejler og bliver klogere – ligesom vi bliver inspireret af oplæg, diskussioner og gensidige refleksioner.
En stærk og tryg værkstedskultur er helt afgørende for undervisningen i Design. Vi arbejder både individuelt, i teams og på tværs af fagligheder, og hvis du er god til at bruge et bestemt værktøj eller metode, glæder vi os til, at du prøver at lære fra dig til os andre.

Forløb

På vores hovedfag kommer du igennem mange forskellige emner og sider af designfaget. Du skal som udgangspunkt omkring alle og forløbene kan godt ligge sideløbende.

Fag i faget

Materialekendskab, værktøjshåndtering, skitsetegning, formgivning, iværksætteri, innovation, møbelhistorie, tektonik, bæredygtighed, prototyper, værkstedskultur, sikkerhed, produktdesign, designprocesser, industrielt design, møbeldesign og møbelhistorie, produktion, digital modellering, 3D-print, laser-cutting, CNC-fræsning m.m.

Faget som levevej

Design er for alle med lyst til at bruge hoved og hånd. Du vælger selv, om du vil bruge faget til at dyrke din interesse eller som forberedelse til en af landets håndværkerskoler, designuddannelser, ingeniøruddannelser, arkitektskoler, bygningskonstruktøruddannelser m.v..
Faget kan ruste dig til at arbejde selvstændigt og målrettet med design og håndværk, og fagets underviser står altid klar med gode råd og anbefalinger til at afklare din videre vej.

Relaterede designfag

Udover hovedfaget har du mulighed for at vælge blandt andet lifehack, tryk, keramik, redesign og affald og design som side- og valgfag.

Oversigt

Hovedfag

Hovedfaget har du 12,5 timer om ugen.

Nikolaj De Hansen

Nikolaj De Hansen

Nikolaj er hovedfagsunderviser i design. Han er møbelsnedker, arkitekt og bachelor i statskundskab.

Besøg os

Vi vil meget gerne invitere på rundvisning og vise dig landets eneste håndværkshøjskole, hvor vi sammen med Roskilde Festival får de bedste rammer for at skabe noget nyt.

Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt vores brochure om design og Roskilde Festival Højskole

Klik her og bestil vores brochure og se dine muligheder for et højskoleophold med de bedste fag, de vildeste oplevelser og nye fællesskaber, tæt på festivalpladsen og tæt på København.

Mød underviseren

“Det, der giver mening for mig, er, at jeg har mulighed for at gå op i og ned i skala – et arbejdsfelt mellem idé og mock up. Det er nok en af grundene til, at jeg gerne ville have håndværket med som uddannet arkitekt.” – Nikolaj De Handen, højskolelærer og underviser i Design på Roskilde Festival Højskole

Form dit design i Værkstedet

Design har hjemme i skolens værksted, i vores ‘shared space’ og bagområde. Værkstedet og shared space kan åbnes op til skolens bagområde med mulighed for at arbejde udendørs, når vejret tillader det. Værkstedet ligger i stueplan, og den samlede værkstedsfacilitet udgør en legeplads for skabende sjæle og er udstyret med både klassisk og moderne værktøj både i form af håndværktøj, maskiner, fræser og 3D-printer.

Et urbant værksted

Udover højskolens egne faciliteter er vi naboer til værkstedet Kunstsmedjen(evt. ud, den gamle fabrikssmedje), Orange Makers (i en anden af de gamle fabrikshaller), teknisk skole og produktionsskolen – steder der alle råder over flere spændende værkstedsfaciliteter. De mange kreative og værkstedsorienterede aktører i tæt tilknytning til højskolen giver faget mulighed for eksperimenterende samarbejder og brug af udstyr, vi ikke selv råder over.