Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

RoFH’s nye festival Ømme Dage offentliggør fuldt program med musik, workshops og talks

Den debuterende festival Ømme Dage ønsker at se sårbarheden som en styrke. Med en række unge og progressive navne, vil festivalen italesætte følsomheden. Ømme Dage er arrangeret af Roskilde Festival Højskole (RoFH) og finder sted d. 8. og 9. december i Huset KBH, Rådhusstræde 13, 1466 København. Entré er gratis.

Ømme Dage vil skabe en inkluderende festivaloplevelse med fokus på den mentale sundhedskrise. Festivalen går på tværs af kunstneriske discipliner, håndværkstraditioner og relevante vidensfelter.

“Vi håber og tror på, at det sociale kunst- og håndværksarbejde sammen med inkluderende og inspirerende festivaloplevelser kan være med til at oplyse om og sætte den mentale sundhedskrise i perspektiv på en stimulerende og dannelsesorienteret måde.”
– Marie Kristoffersen, talsperson for Ømme dage.

De to festivalsdage i Huset KBH bliver en blanding af koncerter, talks, værksteder, filmvisninger og performances. Programmet består af artister og aktører, der alle beskæftiger sig med den mentale sundhedskrise som et fælles samfundsproblem.

Om torsdagen optræder Atusji med en særlig solo performance, der fungerer som en åben dagbog. Magnus Tempels, som balancerer intensitet og sårbarhed i sin elektroniske popmusik, slutter den første festivalsdag af. Fredag gæster satiriker Nina Rask, blandt andet kendt fra DR3’s satireformater, festivalen under en artist talk og forsøger at svare på, om sårbarhed kan være sjovt. Dernæst kan man opleve Elba, som lukkede Countdown på Roskilde Festival i 2019. Hun bliver efterfulgt af Hex Electronix, der leverer et hårdtpumpende queer DJ-set indtil kl. 02.

Der vil desuden være værksteder, hvor blandt andre Evo faciliterer muligheden for at få et plushy hug af din egen hjemmelavede plushy slug. Talk af Aske Jonatan Kreilgaard om skulpturværket AGAPE, der forestiller en nøgen, ammende mand, skabt på museet KØN i forbindelse med Mændenes internationale kampdag 2021. I løbet af de to festivalsdage, kan der også opleves kærlighedssession, poetry slam samt samtalesalon præsenteret af SIND Ungdom og en talk arrangeret af DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd).

“Ømme Dage er en ny måde at italesætte den mentale sundhedskrise mange unge oplever i dag. Det er unge, der møder unge i ømme omgivelser uden det høje tempo, man normalt forbinder med festivaler. Vi håber at få hul på et emne – der er svært at komme tæt på – ved hjælp af kunstens særlige rum.”
– Kirsten Ida Enemark, viceforstander på Roskilde Festival Højskole.

Ømme Dage arrangeres af Roskilde Festival Højskole med støtte fra DUF, FORA og FFD. Roskilde Festival Højskole er en kreativ højskole på Sjælland med fokus på kunst, kultur og bæredygtighed. RoFH er en musikhøjskole, en kunsthøjskole, en designhøjskole, en ledelseshøjskole og en filmhøjskole på én og samme tid. For det er i krydsfeltet og iværksætteriet imellem disse fagligheder fremtidens bæredygtige festivaller og nye kunstgenrer bliver skabt.

Ømme Dage Instagram
Ømme Dage Facebook event