Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Højskole iefteråret

Vælg et ophold på 12 eller 18 uger, start august og vær med til at skabe en ny festival

Et højskole med start i efteråret varer mellem 3 og 10 måneder på Roskilde Festival Højskole. Som efterårselev vælger du to hovedfag, som kører i hver sin periode. Det giver mulighed for at prøve kræfter med noget helt nyt eller at gå i dybden med de fag, du har mest lyst til at dyrke og blive dygtigere til.

Undervejs på dit højskoleophold i efteråret har vi to større begivenheder og en rejse. Vi starter med at være en del af og opleve vidensfestivalen GRASP, hvor Roskilde Festival skaber møder mellem kunst og videnskab. I slutningen af oktober rejser vi med tog til en helt særlig destination i Europa og efteråret slutter vi af med at skabe væres egen festival i Huset KBH kaldet ØMME DAGE.

Vær med til at skabe en ny event i København: ØMME DAGE.

Vælg mellem musik, kunst, maker, ledelse, politik og medier

Højskolen er eksamensfri, og bygger på elevernes og lærernes ligeværdige møde, engagement og kreativitet.

Vi kaster os ud i virkeligheden og skaber indhold, rum og rammer til vores egne kulturelle begivenheder og projekter – på skolen, i lokalområdet og på Roskilde Festival. Du bor på skolen og får tid og rum til fordybelse i dine fag, men ind imellem bryder vi hverdagen og laver små og store tværfaglige projekter og events.

Vi tilbyder fag indenfor seks overordnede fagligheder: musik, ledelse, design, lyd&lys, film, kunst.

Kommer jeg på Roskilde Festival?

På efterårsholdet får du indblik i den indledende planlægning af Roskilde Festival. Du får mulighed for at indgå i forløb og projekter, der sigter mod Roskilde Festival næste sommer, og hvis du har lyst, får du også mulighed for at fortsætte som frivillig medskaber af Roskilde Festival når højskoleopholdet slutter til jul.

GRASP

Du kommer til at være en del af GRASP – Vi kalder GRASP en festival for nye idéer, fordi forskere, kunstnere, studerende og nysgerrige deltagere kan lære rigtig meget nyt af hinanden på en tværfaglig festival.

Festivallen er et samarbejde mellem  Roskilde Universitet, Roskilde Kommune, Roskilde Festival Højskole og Ragnarock.

Rejsen

På Roskilde Festival Højskole genopfinder vi rejsen. Vi rejser bæredygtigt og langsomt, og det er ikke nødvendigvis destinationen, der er målet. Tværtimod er det vigtigere for os, at alle rejser sammen og får nyt udsyn og minder for resten af livet. Før har turen gået gennem Sverige over Finland til Sankt Petersborg i Rusland, til Den Haag over Hamborg og i efteråret 2023 rejser vi til Timișoara, Rumænien.