Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Derfor skaldu tage på højskole

Bliv klogere på dig selv

Byg netværk

Prøv nye fag og få nye færdigheder

Kom med bag om Roskilde Festival

Bliv en del af et fællesskab

Egentlig er det kun dig, der kan svarer på, hvorfor du skal på højskole. Et højskoleophold er dit, og du former det, som du vil. Der er ingen eksamen, og du kan vælge mellem over 35 fag.

Men der er nogle svar, som går igen, når vi spørger elever, som har gået på Roskilde Festival Højskole.

Bliv klogere på dig selv

På højskole har du tid til at prøve noget nyt. Både fagligt og menneskeligt. Når vi spørger tidligere elever, er “at blive klogere på sig selv” det, der gør højskole fedt.

Det er OK at være nybegynder, vi hjælper hinanden. Det er også OK, at være ambitiøs og fordybe sig. Fælles er, at man føler sig tryg og tør kaste sig ud, hvor man ikke kan bunde.

Byg netværk til din fremtid

Hvis du vil bygge en karriere i fx musik- eller mediebranchen er vores højskole et godt sted at være.

Du møder både professionelle i branchen og får kontakter på dit hold, som du kan bruge, når du skaber din fremtid.

Vi har et netværk og en fagpalette, der kan give dig et skub videre i kulturbranchen.

Kom med bag om Roskilde Festival

“Vi er ikke festival, vi skaber festival.”

En del af dit højskoleophold kommer til at handle om ting, der skal ske på festivallen. Du planlægger event, bygger midlertidig arkitektur, lærer at lede projekter og øver dig i music management.

Vi planlægger også campingområdet Common Ground og bygger med på GRASP –  a festival of new ideas.

 

Bliv en del af et fællesskab

Fællesskabet er det, der skaber højskole. Når man bor sammen og er sammen 24/7 sker der noget særligt. Højskolelivet er noget man husker resten af livet.

Man tør fejle, fordi fællesskabet er et trygt rum. Man vil hinanden og man ser hinanden i alle hverdagens situationer. Det gør fællesskabet stærkt.

Prøv fag og få færdigheder

På højskole er du fri til prøve ting af og måske afklare, hvor din fremtid skal gå hen. Måske skal du videre til en uddannelse, måske skal du skabe din egen uddannelse.

I vores 35 fag, kan du høste en masse erfaringer, som både kan gøre dig klogere og måske mere afklaret med hvad du skal bagefter.

Vi vil gerne møde dig!

På RoFH vil vi gerne invitere dig på besøg og fortælle mere om vores palette af fag i ledelse.
Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt materiale om ledelse og Roskilde Festival Højskole

Klik her og bestil vores materiale og læs mere om ledelse og hvordan du kan få et unikt højskoleophold, hvor du bliver bedre til at gå forrest – sammen med andre.

Almindelige spørgsmål

Hvad er en højskole?

Højskole er for alle. Roskilde Festival Højskole er en kostskole, hvor du bor, har undervisning og deltager aften & weekendarrangementer.

Det kræver ingen specielle forudsætninger eller uddannelse at blive elev på en højskole. Du får ikke karakterer og der er ingen eksamen.

Til gengæld får du lov til at forme undervisningen sammen med dine lærere, så du kan gå i dybden med de projekter og temaer, du synes er spændende.

Læs Højskolernes artikel: Hvad er en højskole?

Er det Roskilde Festival, der har en højskole?

Roskilde Festival Højskole er en fri almen højskole og en selvstændig virksomhed og er en ikke en del af Roskilde festival. Men festivallens ånd er tæt knyttet til højskolen og der er et godt og tæt samarbejde. Fx står der i højskolens værdigrundlag:

Højskolens værdier er præget af det frivillige engagement, det humanitære fokus og den skaberkraft, der hvert år udgør begivenheden og fællesskabet Roskilde Festival.

Roskilde Festival Foreningen er en af 8 fonde, der har finansieret højskolen og

Læs om idealerne bag højskolen?

Hvad koster det?

Prisen på et højskoleophold afhænger af hvor langt dit ophold er.

Dit ophold kan være fra 3-10 mdr. Det typisk ophold er 4 måneder – efterårskurset eller forårskurset, der er prisen typisk 2000 kr pr. uge. Vælger du at tage et helt år på højskole, er ugeprisen væsentlig mindre.

Find priserne og kursuslængder 

Hvilke fag kan jeg få?

Roskilde Festival Højskole har 5 hovedfag: musikledelsemedier, design og kunst.

Du vælger et hovedfag (8 timer/uge), et sidefag (5 timer/uge) og to valgfag (2 og 2,5 timer/uge) for hver periode og en periode kan vare 6-17 uger.

Se oversigten over fag?